Mladi iz Maestrala usvojili vještine u Kauflandovoj školi kuhanja

Dodijeljeni certifikati za uspješan završetak kulinarskih radionica u Splitu

Drugi ciklus Kaufland škole kuhanja u ovoj godini održan je u Splitu i to u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Maestral koji između ostalog brine o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, 15-ak korisnika centra od 12 do 18 godina kroz čak šest interaktivnih radionica tijekom listopada i studenog steklo je praktična znanja o pripremi obroka i drugim kulinarskim trikovima koji su im često nedostupni u njihovoj svakodnevici.

Na prvoj radionici polaznike je u svijet kulinarstva uveo pobjednik MasterChefa Ivan Temšić koji ih je svojim iskustvom inspirirao da u kuhanju pronađu ne samo vještinu, nego i kreativnost i strast. Kroz naredne radionice mlade iz Centra vodio je chef Nikša Boban koji im je pomogao da ovladaju osnovnim tehnikama pripreme hrane, upoznaju se s važnosti korištenja lokalnih i svježih namirnica te razviju osjećaj samopouzdanja u kuhinji, što će im zasigurno koristiti u samostalnom životu koji je pred njima. Ciklus radionica zatvorila je Andrea Cukrov približivši polaznicima svijet slastica i deserata, čime je doslovno kao šećer na kraju ovogodišnji program Kaufland škole kuhanja uspješno završen.

“Ponosni smo na to što su naša djeca imala priliku sudjelovati u Kaufland školi kuhanja i steći osnovne kulinarske vještine. Za mlade koji odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ovakve aktivnosti nisu samo prilika za učenje, već i jačanje neovisnosti. Zahvaljujemo Kauflandu i svim chefovima koji su svoje znanje i vrijeme nesebično podijelili s našim korisnicima i osigurali im tako jedno vrijedno i inspirativno iskustvo”, istaknula je ravnateljica Centra Maestral, Jelena Burazin.

Svim polaznicima Kaufland je uručio i certifikate kao potvrdu sudjelovanja u radionicama koje su za cilj imale omogućiti djeci i mladima pristup osnovnim životnim vještinama i približiti im osjećaj pripadnosti i sigurnosti u svakodnevnim aktivnostima. Time je Kaufland podržao njihovu integraciju i osnaživanje na početku putovanja zvano samostalnost i odgovornost.

Više o projektu na Ostale aktivnosti | Kaufland

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...