Osnovnoškolci iz Koprivnice kuhali s cheficom Nastasjom Chiarom Petrić

Učenici Područne škole Starigrad osvojili kulinarsku radionicu zahvaljujući svom inspirativnom video projektu o zdravoj prehrani i tjelovježbi, pod vodstvom poznate hrvatske chefice

Poznata hrvatska chefica, Nastasja Chiara Petrić, održala je kulinarsku radionicu u Područnoj školi Starigrad u Koprivnici gdje je učenicima i učiteljima otkrila tajne pripreme ukusnih i zdravih obroka. Učenici ove škole sudjelovali su u digitalnom natječaju Vrtim Zdravi Film – Inkubator Motivator, u sklopu kojeg su izradili inspirativan video simboličnog imena “Zdravko i Nezdravko“. Poruka o važnosti zdrave prehrane i redovite tjelovježbe prikazana iz perspektive i jezikom djece, osvojila je srca žirija koji su ih nagradili kulinarskom radionicom s cheficom Nastasjom.

Djeca koja sudjeluju u pripremi obroka jedu raznovrsniju hranu
Već više od desetljeća u Hrvatskoj se provodi projekt Vrtim Zdravi Film, kao dio globalne inicijative kompanije Nestlé, s ciljem poticanja zdravih prehrambenih navika među djecom, a u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom. Kako bi potaknuli djecu na što veći angažman, posljednjih godina kompanija je pokrenula edukativnu platformu Inkubator Motivator, a ove godine s tim su ciljem proveli istoimeni digitalni natječaj.

“Kroz ovakve projekte želim djecu naučiti koliko je važno hraniti se zdravo, ali i pokazati im da priprema ukusnih obroka može biti jednostavna i zabavna. Svi recepti koje smo danas isprobali dokaz su da uz malo vremena i osnovne namirnice koje imamo kod kuće možemo usvojiti zdrave prehrambene navike”, rekla je chefica Nastasja Chiara Petrić. 

Nutricionistica kompanije Nestlé, Koraljka Novina Brkić, dodala je da djeca najbolje uče ne samo kad ih educiramo, već i aktiviramo: “Znanstveno je dokazano da djeca koja sudjeluju u pripremi obroka, jedu raznovrsniju hranu, spremnija su probati nove namirnice i stječu važnu životnu vještinu kuhanja i planiranja obroka.”

Neki od tih recepata, koje su mali kuhari posebno zavoljeli, idealni su za sve one koji žele uživati u zdravim obrocima, a kako ih možete pripremiti saznajte ispod.

Pizza humus sendviči

Sastojci:

1 staklenka kuhanog slanutka

1 žličica soka od limuna

1 mala staklenka sušenih rajčica u maslinovom ulju

1 manji režanj češnjaka

1 žličica suhog origana

sol

papar

integralni tost

narezani Gouda sir

svježi krastavac, cherry rajčice i crne masline

čačkalice

Priprema:
Ocijedite slanutak i isperite pod sitom u vodi. U blenderu usitnite slanutak, sok od limuna, sušene rajčice s uljem, protisnuti češnjak i origano. Začinite solju i paprom te dodajte malo ledene vode za mekšu teksturu namaza. Tost premažite namazom (prije mazanja, možete ga tostirati po želji), prekrijte šnitom sira i zaklopite još jednom šnitom kruha koju ste premazali namazom te sendvič narežite na četiri trokuta ili kvadrata. Na čačkalicu nabodite po jednu krišku tanko rezanog krastavca, pola cherry rajčice i jednu crnu maslinu te zabodite u narezane sendviče.

Ružičasti smoothie

Sastojci (za 2 osobe):

1 šalica zaleđenog bobičastog voća

1 srednja kuhana cikla

2-3 šalice zobenog napitka

1 banana

pola žličice cimeta i/ili vanilije u prah

Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati nekoliko minuta dok ne postane potpuno kremasto. Dodavati tekućine ovisno o gustoći smoothieja koju želite postići.

Nestlé je vodeća svjetska kompanija u prehrambenoj industriji. U Hrvatskoj je kompanija prisutna od 2003. godine i danas zapošljava 116 ljudi. Najprepoznatljivije inicijative kompanije kroz koje pozitivno djeluju na lokalnu zajednicu su #BirajZeleno, Vrtim Zdravi Film te program ljetne prakse Nestlé Summer’s Cool.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...