“Mocha Mousse” je Pantone boja 2025. godine

Čokoladno smeđa nijansa nije samo ugodna za oči, već je i odlična inspiracija za nove deserte

Još jedna godina, druga boja – barem prema Institutu za boje Pantone koji je 5. prosinca 2024. predstavio ovogodišnju boju godine. Nakon živopisnih “Peach Fuzz” i “Viva Magenta” u posljednje dvije godine, ova će godina biti dominantna toplim, zemljanim tonom koji podsjeća na kavu i čokoladu. Prema Institutu za boje, ova obitelj smeđih tonova ne predstavlja samo “skromnost” i “prizemljenost”, već se također može istaknuti suptilnim, ali briljantnim nijansama. Iz tog razloga, smeđa je savršena boja za nadolazeću godinu.

Uz novu boju godine, Pantone je predstavio i pet paleta Boja godine 2025., od kojih svaka sadrži sedam komplementarnih boja, dizajniranih da predstave Mocha Mousse u najboljem mogućem svjetlu. HORECA Pro, koji nije odbacio trend, krenuo je u potragu za savršenim receptom za mocha mousse.

Mocha mousse nije samo desert – to je doživljaj. Poput ovogodišnje Pantone boje, koja simbolizira toplinu, jednostavnost i eleganciju, i ovaj desert donosi savršenu harmoniju okusa. Pripremite ga za posebne prilike ili si priuštite slatki trenutak uživanja.

Recept:

• SASTOJCI
200 g tamne čokolade (najmanje 70 % kakaa)
2 jaja
250 ml slatkog vrhnja
2 žlice instant kave ili espressa
2 žličice šećera u prahu
Prstohvat soli
Kakao u prahu za posipanje

• PRIPREMA

  1. Priprema čokolade: Razlomite čokoladu na manje komade i otopite je na pari. Dodajte instant kavu ili espresso i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi.
  2. Priprema jaja: Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke umiješajte u otopljenu čokoladu s kavom. Smjesa treba biti glatka.
  3. Miksanje vrhnja: Istucite slatko vrhnje zajedno sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrsti šlag.
  4. Miksanje bjelanjaka: Istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
  5. Spajanje smjese: Prvo nježno umiješajte tučeno vrhnje u smjesu s čokoladom. Zatim pažljivo dodajte snijeg od bjelanjaka i sve lagano promiješajte dok ne postane homogeno.
  6. Hlađenje: Mousse rasporedite u zdjelice ili čaše i stavite u hladnjak najmanje 2 sata kako bi se stvrdnuo.
  7. Posluživanje: Po vrhu pospite kakao u prahu za elegantan završni dodir. Po želji ukrasite zrnima kave ili dodatnim šlagom.

Uživajte u ovom sofisticiranom desertu!

Podijeli

Newsletter

spot_imgspot_img

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Lastavica Cruising ugostila američke putničke agente na krstarenju Jadranom

Lastavica Cruising i turističke zajednice predstavili hrvatsku nautičku ponudu Šibenik,...

Vinistra 2025. u Poreču: Vrhunska vina i obiteljski dan u nedjelju

Vinistra 2025. započinje danas u Poreču i ponovno okuplja...

Otvorena 31. Vinistra: raznolikost je naša snaga

Istarski vinari do nedjelje predstavljaju najbolja vina u porečkoj...

‘Vino uz žlicu’ pretvorilo bar Pri Nami u eno-gastro pozornicu

Na 25. eventu Vino uz žlicu domaćini i organizatori...