#BirajZeleno ove godine proširuje svoje aktivnosti vezane uz smanjenje otpada od hrane

Nestlé, putem svog programa za smanjenje otpada od hrane, pridonosi opremanju kulinarskog kabineta Centra Slave Raškaj

Počela je peta sezona edukativne inicijative #BirajZeleno, prve domaće sveobuhvatne inicijative koja se bavi smanjenjem otpada od hrane – od edukacije do konkretnih akcija s mjerljivim rezultatima. Tako je ove godine fokus inicijative na društvenom aspektu održivosti, s naglaskom na edukaciju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj koji se školuju za kuhare.

Kroz edukativne radionice pod vodstvom chefa Maria Mandarića, ambasadora pete sezone #BirajZeleno, učenici završnih razreda kulinarskog smjera naučit će kako planirati obroke i namirnice da bi se sve maksimalno iskoristilo, kako pripremati ukusne i nutritivne obroke od ostataka hrane, kako smanjiti otpad od hrane, što je zero food waste filozofija.

“Suradnja s Centrom Slave Raškaj i edukacija njihovih korisnika kroz radionice o zero food waste filozofiji predstavlja veliki napredak u podršci osobama s komunikacijskim poteškoćama te u stvaranju svjesnih potrošača i kreativnih kuhara. Ponosan sam što mogu prenijeti svoje znanje i pomoći mladima da postanu ključni nositelji promjena koje svi želimo vidjeti u našem društvu”, rekao je suvlasnik i glavni chef jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, Mario Mandarić.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Najbolji putopisci i promicatelji turizma nagrađeni na svečanosti “Marko Polo” u Esplanadi

Dodjela obilježena nizom obljetnica i priznanjem legendama hrvatskog turističkog...

Prekmurje – Skriveni dragulj Slovenije za savršen vikend bijeg

Od ljekovite crne vode i wellness doživljaja do eno-gastronomskih...

Legendarna Zvečka vraća se na zagrebački Advent!

Kultni kafić osamdesetih ponovno oživljava na Europskom trgu, donoseći...