Postavljen novi svjetski rekord u jedenju sirovih kopriva

Entuzijasti iz cijelog svijeta okupljeni na neobičnom natjecanju u Engleskoj

Više od 30 sudionika iz različitih zemalja, uključujući Englesku, SAD i Nizozemsku, okupilo se na farmi Dorset Nectar Cider u Engleskoj kako bi sudjelovali u svjetskom natjecanju u jedenju sirovih kopriva. Ovaj neobičan događaj, koji datira iz 1980-ih, preselio se na novu lokaciju pod vodstvom Ryana Stronga nakon zatvaranja Bottle Inna u Marshwoodu, gdje se natjecanje ranije održavalo.

Priprema svježih kopriva ključni je dio organizacije ovog natjecanja. Stabilne koprive pažljivo se skupljaju i režu na komade dužine 61 cm. Kako bi sudionicima barem malo olakšali konzumaciju, organizatori im nude tradicionalnu jabukovaču, koja svojom slatkoćom pomaže u gutanju kopriva te se koristi i za umakanje kako bi se olakšalo žvakanje i prolazak niz grlo.

Natjecanje traje 30 minuta, a pobjeđuje onaj tko uspije pojesti najviše kopriva u tom vremenu. Ove godine, Tom Wheeler iz Londona postavio je novi rekord konzumirajući 35.4 metra sirovih kopriva, čime je nadmašio prošlogodišnji rezultat od 19.5 metara i osvojio muški trofej. U ženskoj konkurenciji, Beth Hodges iz Walesa zadržala je svoju titulu konzumirajući 19.5 metra kopriva, čime je oborila vlastiti prošlogodišnji rekord za 1.2 metra.

Beth Hodges izrazila je iznenađenje i zadovoljstvo zbog svoje pobjede, unatoč fizičkim posljedicama:”Ruke me još uvijek bole, a glas mi je dublji za oktavu ili dvije i pomalo hrapav. Stabilna kopriva izbola mi je usta, a jezik mi ima stvarno čudnu boju. Više sam se koncentrirala na bol u rukama, pa sam vjerojatno zaboravila na usta. Suhoća koprive je nezgodna stvar i teško ih je žvakati. Mislim da to ovisi o vremenskim prilikama – ove godine su bile posebno teške za žvakanje”, rekla je.

Ovaj jedinstveni događaj nastavlja privlačiti pažnju i sudionike iz cijelog svijeta, održavajući živom neobičnu tradiciju i postavljajući rekorde u konzumaciji sirovih kopriva.

Podijeli

Newsletter

spot_imgspot_img

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Sea Gušti Rabac 2025: Festival koji slavi more, okuse i zajedništvo

U subotu, 24. svibnja 2025., Rabac postaje kulisa trećeg...

Atlantic Grupa predstavila Lemonish – gaziranu limunadu s niskim udjelom kalorija

Lemonish - Osvježenje koje dolazi s karakterom U srcu Zagreba,...

Split Spring 2025: Proljeće u Splitu nikad nije mirisalo bolje

Bedem Cornaro ponovno postaje središte urbane energije Od 22. svibnja...

Senses: Nova serija evenata u Petom Kupeu koja spaja sva osjetila

Zagreb, 15. svibnja 2025. – Ove nedjelje, 18. svibnja,...