PROSLAVITE MEĐUNARODNI DAN HOT DOGA UZ UKUSAN HOT DOG S OSVJEŽAVAJUĆOM COLESLAW SALATOM

Hot dog, svima nama omiljeno kultno jelo u kategoriji brze hrane. Na današnji dan vadimo tave ili pripremamo roštilj kako bismo 20. srpnja proslavili Međunarodni dan hot doga. Dovoljna je samo kobasica (ili hrenovka), pecivo i barem jedan umak da uživate u ovom izumu njemačkih korijena.

RECENZIJA: VALENTINA BEŠEN

Na ulicama Frankfurta, još od 13. stoljeća, u ponudi nudile su se hrenovke koje su danas poznate kao frankfurteri. No, SAD je zaslužan za današnju popularnost i sveprisutnost hot doga kao street fooda i čestog pratioca na sajmovima, sportskim događajima i festivalima.

Vrlo ga je lako konstruirati pa je odličan izbor za iduće druženje uz roštilj!
Što se tiče samih dodataka, možete pustiti mašti na volju. Najčešći izbor su kečap, majoneza, senf, kiseli kupus, prženi luk i sir, no ovdje nema granica. Poslužite hot dog s avokadom, salsa umakom, kimchijem (korejsko fermentirano povrće), pečenim ananasom, ili kao u ovom receptu, s coleslaw salatom.

Pozovite društvo i napravite hot dog zabavu u sklopu ovog slasnog dana!

HOT DOG SA COLESLAW SALATOM

• SASTOJCI
8 peciva za hot-dog
8 roštiljskih kobasica
svinjska mast

~ povrće po želji (rajčica, paprika, krastavci)
~ umaci po želji (senf, majoneza, kečap)

*coleslaw salata*
1/4 glavice ljubičastog kupusa
1/4 glavice zelenog kupusa
1 ljubičasti luk
1 mladi luk
1 mrkva
110 g majoneze
1 žlica jabučnog octa
2 žličice senfa
2 žličice smeđeg šećera
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra

• PRIPREMA
Tanko nasjeckati/naribati povrće za coleslaw salatu.
U većoj posudi sjediniti majonezu, jabučni ocat, senf, smeđi šećer, sol i papar.
Dodati nasjeckano povrće i pomiješati te staviti u hladnjak.
Povrće po želji narezati na kockice.
Staviti malo svinjske masti u grill tavu i zagrijati na srednjoj vatri.
Peći kobasice 5-6 minuta uz povremeno okretanje te ih staviti sa strane.
Zarezati peciva za hot-dog, lagano ih pritisnuti na tavu s unutarnje strane dok ne poprime zlatnu boju; po potrebi dodati još masti.
Složiti hot-dogove – unutarnju stranu peciva premazati umakom po želji, staviti kobasicu i na nju coleslaw salatu te narezano povrće po želji.

Dobar tek!

Za više ideja i inspiracija u vezi kuhanja, možete posjetiti moj gastro blog GastroVale na društvenim mrežama Instagram i Facebook. Dobar tek i u slast!

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

KRUH&TORTA&OBRTNIK: Održan uspješan skup pekarsko-slastičarske industrije

Obrtnička zadruga PESLA obilježila je 86. obljetnicu organizacijom sajma...

Petra Jelenić se pridružuje timu Mate Jankovića u restoranu “SOL- tapas na hrvatski”

Istaknuta slastičarka Petra Jelenić, poznata iz emisije Slatka kuharica,...

Zelinska kestenijada-Jesenska avantura na obroncima Zelinske gore

Doživite čaroliju prirode uz šetnje, natjecanja i autentične jesenske...

Jubilarna 20. Bučijada: Najveći događaj do sada s 10 tona dekoracija i više od 200 izlagača

Ovog petka počinje Bučijada s bogatim programom za sve...