Stručnjaci odabrali novu Santa Elisabettu

Vinarija Benvenuti zaključila je odabir blenda Santa Elisabette 2021., čime je dovršen sedmi proces stvaranja ovog prestižnog terana

U četvrtak 13. veljače, u restoranu Plavi Podrum u Voloskom vinarija Benvenuti odabrala je konačan blend Santa Elisabette iz 2021. godine, ponovno uz pomoć odabranih vinskih stručnjaka. Formiranjem konačnog blenda, jubilarni 7. put zaredom, priveden je kraju kompleksan proces rađanja najtraženijeg terana u Hrvatskoj.

Nikola i Albert Benvenuti, vlasnici poznate vinarije Benvenuti, i ove godine okupili su odabrani tim sommeliera i vinskih stručnjaka koji su zajedno s njima kroz slijepo kušanje odabrali finalnu kupažu za njihov proslavljeni teran. Proces konačnog odabira ponavlja se od 2015. godine, kada je pripremljena prva berba Santa Elisabette.

Od tada se, početkom svake godine, u Voloskom okuplja komisija koja bira najbolji blend koji se zatim puni u boce i ide na daljnje odležavanje sve do jeseni, kada se lansira na tržište i kada vinarija Benvenuti, kao i svake godine, brojnim vinskim stručnjacima i suradnicima svečanom promocijom predstavi novu Santa Elisabettu.

Komisiju koja je ove godine sudjelovala u odabiru konačnog blenda Santa Elisabetta iz 2021. godine činili su: Daniela Kramarić, Sandi Paris, Emil Perdec, Marko Rundek, Kristijan Harjač, Tomislav Mikinac, Goran Petrić, Zoran Gregorović, Ivan Trbušić, Sanja Simić, Davor Butković, Rene Bakalović, Gordan Zečić i Saša Špiranec.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Ekskluzivna večera u restoranu 7 Seas s Michelin chefovima

Restoran 7 Seas postaje kulinarsko središte ljeta Ovog ljeta restoran...

Narudžba kebaba u Hrvatskoj: Jeste li znali da ih se pojede 1500 dnevno?

Narudžba kebaba u Hrvatskoj ne pokazuje znakove usporavanja. U...

Nikola Tesla pozdravlja posjetitelje Ličko-senjske županije kroz 17 digitalnih lokacija

Digitalni projekt povodom 169 godina od Teslinog rođenja Ličko-senjska županija...

Najboljim hrvatskim restoranima svečano uručena MICHELIN priznanja za 2025. godinu

U utorak, 8. srpnja 2025., na tvrđavi sv. Ivana...