Nova gastronomska suradnja u Puli
Arena Hospitality Group i Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) započinju jedinstveni projekt – ciklus ekskluzivnih istarskih večera u restoranu Sophia unutar Grand Hotela Brioni Pula, A Radisson Collection Hotel. Prva večera održat će se 3. lipnja 2025., uz ograničen broj uzvanika i naglasak na autentične istarske namirnice.

Prva ekskluzivna istarska večera: boškarin, agnelino da latte i chef Goran Kočiš
,Meni obuhvaća četiri slijeda jela od mesa boškarina i mlade istarske janjetine, uparena s lokalnim vinima i maslinovim uljima. Autor jelovnika je cijenjeni hrvatski chef Goran Kočiš, uz slastičarsku podršku Dina Soldana. Gosti će uživati u kombinaciji sezonskog povrća, vina vinarije Damjanić te maslinovih ulja Chiavalon.
Partnerstvo koje promovira istarski identitet
Na svečanoj večeri sudjelovat će predsjednici uprava obje organizacije – Reli Slonim (AHG) i Igor Merlić (AZRRI), ističući važnost sinergije luksuznog hotelijerstva i autentične istarske kulture.
Više od gastronomije – promocija baštine i mladih talenata
Ova suradnja planira četiri do pet večera godišnje, svaku s različitom temom, sezonskim namirnicama i novim chefovima. Osim gastronomskog užitka, cilj je očuvanje autohtonih istarskih pasmina, poticanje lokalnih proizvođača i pružanje prilike mladim kulinarskim talentima.
Sophia – novo središte luksuznog gastronomskog doživljaja
Restoran Sophia se kroz ovu inicijativu pozicionira kao epicentar istarskog “high comfort food” iskustva, gdje se lokalna tradicija prenosi na tanjur, s naglaskom na kvalitetu, emociju i autentičnost.


Doživite Istru u najautentičnijem obliku
Ovaj ciklus večera ne nudi samo obrok – već priču, doživljaj i putovanje kroz Istru. Svaka večera je hommage istarskoj zemlji, njezinoj povijesti i vrhunskim sastojcima.