50 BEST RESTAURANTS u Istri: Jan Hartwig i Ana Wender promoviraju hrvatsku gastronomiju

Njemački chef s tri Michelinove zvjezdice istražuje vrhunsku kulinarsku scenu Hrvatske

Promocija hrvatske gastronomije dobiva novi zamah zahvaljujući prestižnoj inicijativi “50 BEST RESTAURANTS”. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Istre, poznati njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, trenutno boravi u Istri. Ova posjeta dio je kampanje “50 Best Explores”, koja ima za cilj istaknuti raznolikost i bogatstvo hrvatske gastronomske scene, posebice na najvećem hrvatskom poluotoku. Uz Hartwiga, u promociji sudjeluje i Ana Wender, ugledna urednica magazina Falstaff Njemačka.

“Riječ je o projektu koji ne samo da će kroz etablirane kanale platforme The World’s 50 Best Restaurants promovirati Istru kao vrhunsku gastronomsku destinaciju, već će pridonijeti jačanju prepoznatljivosti Hrvatske na svjetskoj gastronomskoj sceni, što naša zemlja svakako i zaslužuje. Dolazak Jana Hartwiga u Hrvatsku, jednog od najvećih njemačkih kulinarskih talenata te prisustvo snažnog medija poput Falstaff Njemačka, daje dodatni vjetar u leđa hrvatskom kulinarstvu i eno-gastronomiji, koji se nalaze visoko na ljestvici motiva dolazaka gostiju u našu zemlju”, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da će video i promotivna kampanja biti objavljeni krajem ljeta.

“50 Best Explores” prati međunarodno prepoznatog chefa koji istražuje svijet kroz gastronomiju, pružajući gledateljima jedinstveni uvid u kulinarsku izvrsnost i kulturne posebnosti destinacije. Tako će Hartwig tijekom snimanja kampanje koje traje od 8. do 12. srpnja, između ostalog, posjetiti popularna istarska odredišta i gastronomske oaze u Rovinju i Puli, različite vinarije i maslinike te rt Kamenjak, a tu su i aktivnosti poput lova na tartufe i kuhanja u konobama.

“Jan Hartwig je definitivno već potvrđena zvijezda u svijetu visoke gastronomije, prepoznat i od Michelina i 50 the best. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo u ovom tjednu prezentirati najbolje od Istre. Za ovog vrhunskog chefa i njegovu filmsku produkciju te urednicu njemačkog Falstaffa pripremili smo ekipu koja ih prati od doručka ujutro pa sve do kasno u noć jer je intenzivan program strukturiran tako da u što kraćem periodu vide, osjete i dožive ono po čemu je Istra doista jedinstvena i zašto Istra s ponosom nosi nadimak “Terra Magica”. Avantura traženja tartufa, uzbudljiv lov na tune, degustacija ponajboljih extra djevičanskih maslinovih ulja, meditacija uz istarska vina te druženje s istarskim proizvođačima, ugostiteljima, ali i našim ljudima je definitivno spoj koji će na najizvorniji i najoriginalniji način prezentirati istarski DNK. Veseli nas činjenica da će sve što se u ovom tjednu bude produciralo, biti dostupno izuzetno velikom krugu turističkih i ugostiteljskih profesionalaca, ali isto tako i mnogobrojnim ljubiteljima unikatnih priča i jedinstvenih doživljaja, što će dodatno podignuti reputaciju destinacije Istre i Hrvatske”, rekao je direktor Turističke zajednice Istarske županije, Denis Ivošević.

Jan Hartwig jamstvo je vrhunske gastronomske kvalitete, što dokazuju njegovi značajni uspjesi. U listopadu 2022. otvorio je svoj restoran “JAN” u Münchenu, s kojim je nakon samo šest mjeseci osvojio tri MICHELINOVE zvjezdice zahvaljujući svom nepobitnom, jedinstvenom stilu.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...