Griotte u novom ruhu: Stoljeće vrhunske tradicije i profinjenog okusa!

Sto godina legendarne praline s tamnom čokoladom i višnjom

Stotinu godina je prošlo otkako je Paul Exner osmislio i proizveo Unionovu, odnosno Kraševu, pralinu od tamne čokolade punjenu konjakom i konzerviranim plodom višnje. Ono što je tada započelo kao inovacija velikog majstora slastičarstva, danas je simbol vrhunske kvalitete i tradicije. Griotte su tijekom desetljeća postale vjeran suputnik ljubiteljima profinjenih okusa, zavodeći ih neodoljivim spojem bogate tamne čokolade, sočne višnje i finog alkoholnog punjenja, likera od višnje.

Povodom ove značajne obljetnice, Griotte su dobile novo, elegantno izdanje koje poštuje njihovu bogatu baštinu, a istovremeno ih smješta u suvremeni kontekst vrhunskog dizajna. Novi vizualni identitet, iza kojeg stoji renomirana agencija Bruketa&Žinić&Grey, donosi sofisticiranost zadržavajući pri tome prepoznatljivu esenciju ovog kultnog deserta.

U središtu višnje – koncept je novog vizualnog identiteta koji je inspiriran geometrijskom stilizacijom višnjinog cvijeta u čijem su središtu Griotte. Minimalistički pristup, geometrijska čistoća i koloristički kontrast vanjske i unutarnje strane pakiranja odražavaju sofisticiranost i bogatstvo boja, ali i okusa.

Posebna je pažnja posvećena detaljima koji podižu iskustvo uživanja na posve novu razinu – od zanimljivih dorada na površinama ambalaže, preko pergamentskog jastučića iza kojeg su praline pa sve do prepoznatljivog logotipa diskretno utisnutog na svaku pojedinačnu Griottu. Slojevitost dizajna unosi dozu tajanstvenosti i iščekivanja, pojačavajući doživljaj otvaranja i uživanja u baš svakoj pralini.

U svakoj se Griotti krije neodoljiv spoj intenzivnog okusa te Kraševe stoljetne posvećenosti majstorskoj izradi vrhunskih pralina. Prepoznatljivo, fino alkoholno punjenje, aromatični sok od višnje te visokokvalitetna tamna čokolada upotpunjuju savršen okus ove zamamne praline.

Povodom stote obljetnice, Griotte nastavljaju pričati priču o strasti, izvrsnosti i tradiciji. Sada i u novom, elegantnom ruhu koje odražava njihovu bezvremensku privlačnost i neodoljiv okus kojem se iznova vraćamo.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Forum zagrebačkih ugostitelja 2025: Zahtjevi za prijelazno razdoblje fiskalizacije 2.0 i modernizaciju sektora

Jasne poruke struke upućene institucijama 17. Forum zagrebačkih ugostitelja održao...

Dvije Michelinove zvjezdice u Poreču: Harry’s Piccolo gostuje u Spinnaker restoranu

Ekskluzivna večera kao najava otvorenja Harry’s Piccola u Pical...

Hyatt Regency Zadar donosi novu definiciju luksuznih vjenčanja na Jadranu

Zadar, 13. studenog 2025. - Događanje pod nazivom Hyatt...

Hrvati putuju pet puta godišnje: gotovo polovica planira zimski odmor u Hrvatskoj

Građani Hrvatske ove godine putuju češće nego prije, ali...