Postignuća u kulinarstvu: Štićenice Centra za djecu Zagreb stekle vještine kroz Kaufland školu kuhanja i primile certifikate za uspješno završen program
Djeca koja odrastaju u centrima za djecu bez roditelja ili bez adekvatne roditeljske skrbi često nemaju priliku sudjelovati u pripremi obroka jer svoje obroke dobivaju poslužene i unaprijed pripremljene iz profesionalnih kuhinja. Nesudjelovanjem u svakodnevnoj pripremi jela, kuhanju i pečenju ili pak pranju suđa i pospremanju, nalaze se u nepovoljnijem položaju u odnosu na svoje vršnjake koji su odrastali u obiteljskim domovima.
Kaufland je svoj doprinos ublažavanju ovog problema dao u vidu kulinarske radionice – domaći teren za ovaj lanac trgovina kojemu su svježina i širina asortimana imperativi. Praktično školovanje koje je Kaufland pripremio za štićenice Dječjeg doma Zagreb u Aspirinoj gastro-akademiji sastojalo se od šest kulinarskih radionica tijekom kojih su polaznice stekle potrebna znanja i uspješno savladale osnove kuhanja. Kroz 6 susreta kulinarske radionice polaznice su tako pripremale sve od fritaje, preko variva, do tjestenina i rižota. U tajne kulinarskog svijeta uputili su ih chefovi Davor Tomljanović, Gostimir Dragić i Nikša Boban, a na finalnoj radionici pridružila se i slastičarka Ivana Čuljak koja ih je poučila pripremi raznih deserata.
Po uspješnom završetku Kaufland škole kuhanja polaznicama su uručeni certifikati, a voditeljica korporativnih komunikacija Kauflanda, Marija Franić, izjavila je: “Nadamo se da će ovaj projekt djeci iz Doma biti vjetar u leđa za jednostavniji prelazak u samostalni život. Na radionici smo upoznali 11 snažnih mladih žena koje su pokazale velik interes za kulinarstvo i slastičarstvo. Drago nam je što smo im mogli biti podrška na njihovom putu u samostalnost i svakako nastavljamo dalje osluškivati potrebe zajednice u kojoj poslujemo.”