Edukativni program kulinarstva za korisnike domova

Postignuća u kulinarstvu: Štićenice Centra za djecu Zagreb stekle vještine kroz Kaufland školu kuhanja i primile certifikate za uspješno završen program

Djeca koja odrastaju u centrima za djecu bez roditelja ili bez adekvatne roditeljske skrbi često nemaju priliku sudjelovati u pripremi obroka jer svoje obroke dobivaju poslužene i unaprijed pripremljene iz profesionalnih kuhinja. Nesudjelovanjem u svakodnevnoj pripremi jela, kuhanju i pečenju ili pak pranju suđa i pospremanju, nalaze se u nepovoljnijem položaju u odnosu na svoje vršnjake koji su odrastali u obiteljskim domovima.

Kaufland je svoj doprinos ublažavanju ovog problema dao u vidu kulinarske radionice – domaći teren za ovaj lanac trgovina kojemu su svježina i širina asortimana imperativi. Praktično školovanje koje je Kaufland pripremio za štićenice Dječjeg doma Zagreb u Aspirinoj gastro-akademiji sastojalo se od šest kulinarskih radionica tijekom kojih su polaznice stekle potrebna znanja i uspješno savladale osnove kuhanja. Kroz 6 susreta kulinarske radionice polaznice su tako pripremale sve od fritaje, preko variva, do tjestenina i rižota. U tajne kulinarskog svijeta uputili su ih chefovi Davor Tomljanović, Gostimir Dragić i Nikša Boban, a na finalnoj radionici pridružila se i slastičarka Ivana Čuljak koja ih je poučila pripremi raznih deserata.

Po uspješnom završetku Kaufland škole kuhanja polaznicama su uručeni certifikati, a voditeljica korporativnih komunikacija Kauflanda, Marija Franić, izjavila je: “Nadamo se da će ovaj projekt djeci iz Doma biti vjetar u leđa za jednostavniji prelazak u samostalni život. Na radionici smo upoznali 11 snažnih mladih žena koje su pokazale velik interes za kulinarstvo i slastičarstvo. Drago nam je što smo im mogli biti podrška na njihovom putu u samostalnost i  svakako nastavljamo dalje osluškivati potrebe zajednice u kojoj poslujemo.” 

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...