Zora Bila osvojila nagradu za najbolji digitalni restoran

Prva Dobar Tech nagrada dodijeljena u sklopu Dana hrvatskog turizma

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar TechMETRO nagrada za najbolji digitalni restoran u Hrvatskoj. Prvi dobitnik ove nove nagrade je restoran Zora Bila iz Splita.

Nagrada Dobar Tech, predstavljana na prošlogodišnjim Danima hrvatskog turizma, ima za cilj skrenuti pozornost na važnost digitalizacije za budućnost ugostiteljstva i turizma. Cilj nagrade je istaknuti da korištenje digitalnih alata u ugostiteljstvu doprinosi optimizaciji poslovanja, smanjenju troškova te omogućuje bolji odgovor na potrebe gostiju, čije su se navike i očekivanja značajno promijenili u posljednje vrijeme.

“Čestitamo ovogodišnjim pobjedniku, restoranu Zora Bila, koji je pokazao kako najučinkovitije integrirati prednosti digitalizacije u svoje poslovanje. Također, hvala svima prijavljenim restoranima, veseli nas vidjeti veliki broj prijava što nam pokazuje da hrvatski ugostiteljski sektor razumije važnost digitalizacije. METRO će vas nastaviti podržavati i biti partner kakvoga trebate i zaslužujete te ćemo nastaviti razvijati naša digitalna rješenja kako biste se mogli fokusirati na pružanje nezaboravnih iskustava svojim gostima”, izjavio je direktor marketinga METRO Hrvatska, Igor Kotaran.

Restorani zainteresirani za sudjelovanje u nagradi Dobar Tech mogli su se prijaviti putem posebne internetske stranice, nakon čega je javnost glasovala za restoran koji smatraju da je najbolje i najučinkovitije primjenio digitalna rješenja u svojemu poslovanju. Potom je stručni žiri, sastavljen od predstavnika METRO-a, Hrvatske turističke zajednice, udruženja JRE Hrvatska i Dobre hrane, ocijenio razinu digitalizacije na tri razine: inovativnost u digitalizaciji, digitalizacija poslovanja i digitalna vidljivost. Uz to, procijenjeno je kako primjena digitalnih alata utječe na iskustvo gosta te doprinosi učinkovitosti osoblja i poboljšanju komunikacije s gostima.

METRO je u Hrvatskoj počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas posluje s ukupno deset veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku. Nakon više od dvadeset godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO se pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu na kojemu opslužuje oko 25 posto potreba tog tržišta. Uz kupce iz HoReCa sektora, METRO je usmjeren prema malim trgovcima te malim i srednjim poduzetnicima.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...