Izvanredni rezultati berbe u Cemexovim maslinicima

Rekordna proizvodnja maslinovog ulja Lintar potvrđuje kvalitetu i održivost

Uspješno je završena još jedna sezona berbe maslina u Cemexovom rudniku. Povoljni vremenski uvjeti pridonijeli su iznimnom urodu, ubrano je nešto više od 17.5 tona ploda masline, iz kojih je proizvedeno oko 1.850 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja Lintar, koje nosi eko certifikat. Ovi značajni rezultati nadmašuju sve dosadašnje berbe u Cemexovim maslinicima.

I ove su godine zadrugarima u berbi volonterski pomagali članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, brojni zaposlenici Cemexa i Reciklatora te učitelji i učenici lokalnih Eko-škola.

“Sretni smo i ponosni što smo ostvarili novi rekordni učinak kao krunu našeg cjelogodišnjeg rada u maslinicima. Hvala svima koji su nam pomogli u berbi koja nam je i ove godine donijela puno lijepog druženja i stvaranja novih prijateljstava”, rekao je upravitelj Poljoprivredne braniteljske zadruge Lintar, Ante Grubišić.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Lintar nosi certifikat eko-proizvodnje još od 2017. godine, a dobitnik je brojnih priznanja i nagrada na maslinarsko – uljarskim manifestacijama. Zadruga Lintar dobitnik je skupne nagrade Grada Kaštela 2018. godine za doprinos uzgoju maslina na rekultiviranim područjima, a na ovogodišnjem Noćnjaku nagrađena je priznanjem za uzoran rad te s dvije zlatne medalje za kvalitetu ulja.

Poljoprivredna braniteljska zadruga Lintar osnovana je 2011. godine na inicijativu članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, većinom zaposlenika tvrtke Cemex. Oni se od 2008. godine volonterski brinu za maslinike koje je tvrtka u procesu sanacije i rekultivacije površina rudnika zasadila na južnim obroncima planine Kozjak, a ujedno i šire maslinike, sadnjom novih stabala čime dodatno doprinose rekultivaciji saniranih površina.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...