Rim, Bologna, Napulj i Beč među najpoželjnijim europskim destinacijama za ljubitelje hrane, dok se azijske metropole poput Tokija i Hong Konga također ističu
Čitatelji portala Taste Atlas odabrali su gradove s najboljom gastronomskom ponudom, a Rim se našao na prvom mjestu zahvaljujući svojim poznatim jelima poput pizza al taglio, carbonare i cacio e pepe. Ovaj talijanski grad sinonim je za jednostavne, ali bogate okuse.
Drugu poziciju zauzima Bologna, koja privlači posjetitelje specijalitetima kao što su tagliatele al ragu alla bolognese, tortellini in brodo, dok je desertni favorit tiramisu. Napulj, treći na listi, oduševljava svojim klasičnim jelima poput pizze margherite i slatkim delicijama kao što su sfogliatelle i zeppole.
Beč, četvrti grad po redu, ističe se svojim tradicionalnim jelima poput wiener schnitzela, apfelstrudela i kaiserschmarrna, uz nezaobilazne krapfen krafne.
Petu poziciju zauzima Tokio, gdje se najviše uživa u japanskim specijalitetima poput sashimija, sushija i yakitorija. Osaka, šesti grad na listi, poznata je po shabu-shabu i popularnom uličnom jelu takoyaki. U Hong Kongu, koji zauzima sedmu poziciju, najpoznatija jela su har gow (knedle u dim sumu), Chinese BBQ pork i wonton noodles.
Torino, na osmom mjestu, prepoznatljiv je po slasticama poput gianduiotto pralina, pizza al padellino i desertu bonet. Gaziantep u Turskoj našao se na devetoj poziciji zahvaljujući svojim specijalitetima poput gaziantepske baklave, jela katmer i juhe yuvalama s mesnim okruglicama.
Deseti grad na listi je Bandung u Indoneziji, poznat po batagoru, prženom zalogaju od tofua i ribe, te goveđoj juhi s rezancima mie kocok. Ovaj grad nudi i hrskavu prženu tapioku, poznatu kao cireng.
Ova lista obuhvaća gradove iz različitih krajeva svijeta, svaki sa svojim jedinstvenim specijalitetima, čineći ih nezaobilaznim odredištima za sve ljubitelje hrane.