Najbolji gradovi za gurmane prema glasovima čitatelja Taste Atlasa

Rim, Bologna, Napulj i Beč među najpoželjnijim europskim destinacijama za ljubitelje hrane, dok se azijske metropole poput Tokija i Hong Konga također ističu

Čitatelji portala Taste Atlas odabrali su gradove s najboljom gastronomskom ponudom, a Rim se našao na prvom mjestu zahvaljujući svojim poznatim jelima poput pizza al taglio, carbonare i cacio e pepe. Ovaj talijanski grad sinonim je za jednostavne, ali bogate okuse.

Drugu poziciju zauzima Bologna, koja privlači posjetitelje specijalitetima kao što su tagliatele al ragu alla bolognese, tortellini in brodo, dok je desertni favorit tiramisu. Napulj, treći na listi, oduševljava svojim klasičnim jelima poput pizze margherite i slatkim delicijama kao što su sfogliatelle i zeppole.

Beč, četvrti grad po redu, ističe se svojim tradicionalnim jelima poput wiener schnitzela, apfelstrudela i kaiserschmarrna, uz nezaobilazne krapfen krafne.

Petu poziciju zauzima Tokio, gdje se najviše uživa u japanskim specijalitetima poput sashimija, sushija i yakitorija. Osaka, šesti grad na listi, poznata je po shabu-shabu i popularnom uličnom jelu takoyaki. U Hong Kongu, koji zauzima sedmu poziciju, najpoznatija jela su har gow (knedle u dim sumu), Chinese BBQ pork i wonton noodles.

Torino, na osmom mjestu, prepoznatljiv je po slasticama poput gianduiotto pralina, pizza al padellino i desertu bonet. Gaziantep u Turskoj našao se na devetoj poziciji zahvaljujući svojim specijalitetima poput gaziantepske baklave, jela katmer i juhe yuvalama s mesnim okruglicama.

Deseti grad na listi je Bandung u Indoneziji, poznat po batagoru, prženom zalogaju od tofua i ribe, te goveđoj juhi s rezancima mie kocok. Ovaj grad nudi i hrskavu prženu tapioku, poznatu kao cireng.

Ova lista obuhvaća gradove iz različitih krajeva svijeta, svaki sa svojim jedinstvenim specijalitetima, čineći ih nezaobilaznim odredištima za sve ljubitelje hrane.

Podijeli

Newsletter

spot_imgspot_img

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Lastavica Cruising ugostila američke putničke agente na krstarenju Jadranom

Lastavica Cruising i turističke zajednice predstavili hrvatsku nautičku ponudu Šibenik,...

Vinistra 2025. u Poreču: Vrhunska vina i obiteljski dan u nedjelju

Vinistra 2025. započinje danas u Poreču i ponovno okuplja...

Otvorena 31. Vinistra: raznolikost je naša snaga

Istarski vinari do nedjelje predstavljaju najbolja vina u porečkoj...

‘Vino uz žlicu’ pretvorilo bar Pri Nami u eno-gastro pozornicu

Na 25. eventu Vino uz žlicu domaćini i organizatori...