Restoran Korak: Michelinov dragulj u srcu Zagrebačke županije

Jedini restoran s Michelinovom zvjezdicom i zelenom zvjezdicom za održivost u kontinentalnoj Hrvatskoj

U srcu eno-gastronomske meke Plešivice, smještene u Zagrebačkoj županiji, nalazi se izuzetan restoran Korak, koji ponosno nosi Michelinovu zvjezdicu. Ovaj skriveni dragulj, pod vodstvom vizionarskog chefa Bernarda Koraka, jedinstven je u cijeloj Hrvatskoj. Restoran Korak ne samo da drži prestižnu Michelinovu zvjezdicu, već je i jedini restoran u kontinentalnoj Hrvatskoj koji je nagrađen Zelenom zvjezdicom za izvrsnost u održivosti. Chef Bernard Korak svojim predanim radom i inovativnim pristupom, učinio je ovaj restoran pravom destinacijom za sve ljubitelje vrhunske gastronomije.

Obiteljski vođen i smješten usred pitoresknog krajolika, Restoran Korak nije samo gastronomska destinacija, već i simbol predanosti ekološkoj odgovornosti u proizvodnji i rukovanju namirnicama. Od obitelji Korak doznajemo da se kreativnost u pripremi gastronomskih delicija inspirira lokalnim i sezonskim namirnicama uzgojenim posebnom pažnjom: “Održivost je temelj naše filozofije”, istaknuo je poznati hrvatski chef Bernard Korak.

Jedini restoran u Hrvatskoj s obje Michelinove oznake
Da je održivost zaista temelj njihove filozofije u poslovanju, potvrđuje i zelena Michelin zvjezdica, a Korakov restoran jedini je u Hrvatskoj s Michelinovom zvjezdicom i, posebnom, Zelenom zvjezdicom, koja potvrđuje posvećenost ekološkoj i održivoj gastronomiji. U kontekstu rastućeg interesa za održivost u svim aspektima gospodarstva, a ponajviše u turizmu i gastronomiji, Restoran Korak predstavlja pravi gastronomski doživljaj i model za buduće generacije restorana.

“Ponosni smo što možemo promicati Plešivicu i Restoran Korak kao dragulje naše održive destinacije. Restoran Korak samo je još jedan primjer kako se kroz gastronomiju može očuvati kulturno naslijeđe i priroda naše regije, a pritom poštujući načela održivosti. Eno-gastronomska ponuda vrhunske kvalitete od izrazitog je značaja za našu destinaciju, s obzirom na sve veći broj inozemnih turista prikladne platežne moći”, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Zagrebačka županija krije još jedan gastronomski dragulj koji su prepoznali Michelinovi inspektori i dodijelili mu preporuku – i to, ni manje, ni više, četvrtu. Radi se o turopoljskom restoranu Mon Ami koji je ponajviše prepoznat po vrhunski pripremljenim mediteranskim delicijama, a s obzirom na kvalitetu, vjerujemo da i njih u skorijoj budućnosti očekuje oznaka u obliku zvjezdica.

Prema najnovijim podatcima, u Zagrebačkoj županiji je do sada ostvareno 20 % više dolazaka i 17 % više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje 2023. godine. Brojke su to koje ohrabruju sve istaknutiji kontinentalni turizam u Hrvatskoj, ali i svojevrsno potvrđuju kvalitetu turističke ponude u regiji. Mnogo je primjera koji svojom jedinstvenom ponudom jela i vlastitim vinima pružaju gostima nezaboravan doživljaj autentičnih okusa. A takvi primjeri, vjetar su u leđa još jačim turističkim brojkama koje već sada – obećavaju.

Više o temi restorana s Michelinovom zvijezdom u Hrvatskoj pročitajte ovdje.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Na današnji dan 1925. otvoren je zagrebački hotel Esplanade

Izgrađen u zlatno doba putovanja i svečano otvoren 22....

Valamar otvara novi restoran u suradnji s Anom Roš, cheficom s tri Michelinove zvjezdice 

JAZ Poreč donosi jedinstveni hiperlokalni, sezonski kulinarski jezik Ane...

Doznajte koja je malvazija najbolja na svijetu i tko su ovogodišnji šampioni Vinistrinog ocjenjivanja

Najbolje malvazije imaju Damjanić, Dešković i Zigante Vero, terane...