OSIGURAJTE PRESTIŽNE POKLONE I DELIKATESNU HRANU UZ GIFT BOX OPG-A MATULIĆ

OPG Matulić, smješten na otoku Pašmanu, poznat je po ručno rađenim delikatesama, začinima, čokoladi i prirodnoj kozmetici inspiriranoj lokalnom florom. Supružnici Ana i Krsto Matulić ulažu strast i kreativnost u svaki proizvod, oslanjajući se na lokalne sirovine poput smokava, lavande i maslinovog ulja.

RECENZIJA: VALENTINA BEŠEN

Ovaj kreativni duo se gotovo cijelo desetljeće specijalizirao za izradu prirodnih kozmetičkih i prehrambenih proizvoda temeljenih na otočnoj tradiciji. Ana je za svoju kozmetičku liniju osvojila više od 20 oznaka za kvalitetu i originalnost, a Krsto se posvetio jestivim proizvodima koji redovito redaju nagrade i priznanja.

Neke od prestižnih nagrada uključujuću Superior Taste Award za ljuti umak Pašmanero i aceto od smokve Pašman Libre te zlato za Pašman Libre i srebro za Pašmanero na International Taste Awardsu u Italiji. Također, tamna čokolada Choco Libre s acetom od smokve, maraska višnje i maslinovog ulja osvojila je brončanu nagradu udruge Academy of Chocolate Awards u Londonu.

Kozmetička linija također ne zaostaje pa se obitelj Matulić može pohvaliti s Excellence Awardom za pjenu za čišćenje lica Belle te brončanom nagradom na Free From Skin Care Awardsima za kremu za ruke Sea Tail.

Proizvodni pogon nalazi se u njihovoj obiteljskoj kući, a posjetitelji na Pašmanu mogu kušati delicije i isprobati kozmetiku iz prve ruke. Njihova predanost kvaliteti i inovacijama čini OPG Matulić jedinstvenim ambasadorom otoka Pašmana.

Ako ste u potrazi za prirodnim, delikatesnim i lokalnim proizvodima, ne tražite više nego pogledajte ponudu poklon paketa i zasebnih proizvoda na webshopu OPG-a Matulić.

Ovom prigodom imala sam priliku proviriti unutar Gift Boxa OPG-a Matulić koji, u prekrasnoj ambalaži, sadrži prave delikatese – Pašmanero ljuti umak od pašmanskih ljutih papričica, Pašman Libre aceto od smokve, Maraška aceto od maraska višnje, Gourmet Sea Salt aromatiziranu sol te simpatičnu kuhinjsku krpu s motivom OPG-a.

Iskoristila sam njihov najprodavaniji proizvod, Pašman Libre aceto od smokve, jer se savršeno uklapa za korištenje u kulinarstvu za stvaranje gurmanskih delicija poput torti i umaka. Proces proizvodnje uključuje minimalno dvije godine odležavanja u bačvama od trešnje, što mu daje bogat i slojevit okus.

Budući da su već krenule pripreme za božićna druženja, ali i ona novogodišnja, preporučujem vam ovo ukusno brzo predjelo sa suhim smokvama, mekim kozjim sirom, slaninom i Pašman Libre acetom od smokve. Idealni zalogaji da iznenadite svoje goste!

SUHE PUNJENE SMOKVE OMOTANE SLANINOM S PAŠMAN LIBRE ACETOM OD SMOKVE
• SASTOJCI
20 suhih smokava
20 tanko rezanih kriški slanine (ili pršuta)
~50 g mekog kozjeg sira
začini po želji (ružmarin, bosiljak, kadulja)
Pašman libre aceto od smokve

• PRIPREMA
Potopiti suhe smokve u vreloj vodi i ostaviti 10-ak minuta da se rehidriraju.
Zagrijati pećnicu na 190 °C.
U kozji sir dodati začine po želji i dobro promiješati.
Smokve zarezati, napuniti s manjom količinom sira te omotati slaninom koja se pričvrsti čačkalicom.
Gotove smokve poredati na lim položen papirom za pečenje.
Poškropiti Pašman Libre acetom od smokve.
Peći 15-20 minuta ili dok slanina ne postane hrskava.
Pečene smokve dodatno poškropiti Pašman libre acetom od smokve.
Servirati samostalno uz čašu vina ili u sklopu charcuterie pladnja.

Dobar tek!

Za više ideja i inspiracija u vezi kuhanja, možete posjetiti moj gastro blog GastroVale na društvenim mrežama Instagram i Facebook. Dobar tek i u slast!

Više o OPG Matulić i njihovom radu možete saznati u našem nedavno objavljenom intervjuu.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Vinski trendovi 2025: Novo doba u vinskom svijetu

Što nas čeka? Lagana vina, održivost i povratak provjerenim...

Premijera Mladih Malvazija: Vinistrin 13. En Primeur u Zagrebu

Oko 70 istarskih vinara 10. veljače u hotelu Esplanade...

Bečki Würstelstand: Srce ulične kulture koje je osvojilo UNESCO

Ikonični kiosci s kobasicima postali su simbol bečkog duha...

GORAN VRABEC:”Ljuto nije kazna, već pojačivač okusa svakom jelu”

Goran Vrabec, mladi poljoprivrednik i osnivač brenda "Volim ljuto",...