Kaufland mijenja pravila: Jaja iz kaveznog uzgoja odlaze u povijest!

Od 1. siječnja 2025. Kaufland nudi isključivo jaja iz slobodno, podnog ili ekološkog uzgoja, postavljajući nove standarde dobrobiti životinja

Prelazeći isključivo na proizvode iz slobodnog, podnog ili ekološkog uzgoja, Kaufland je 1. siječnja prvi u Hrvatskoj u kategoriji velikih trgovačkih lanaca uveo značajnu promjenu u asortimanu jaja. Naime, sva svježa jaja u ponudi Kauflanda dolaze iz uzgoja koji poštuje viši standard dobrobiti životinja, eliminirajući kavezni uzgoj.

Ova promjena nastavak je odluke prema kojoj je Kaufland iz svih proizvoda vlastite robne marke koji sadrže jaja kao sastojak eliminirao jaja iz kaveznog uzgoja i tako osigurao visoku kvalitetu kroz cijeli lanac opskrbe s ciljem da svojim kupcima ponudi kvalitetne i etički uzgojene proizvode.  

“Prestankom prodaje jaja iz kaveznog uzgoja u našim trgovinama pokazujemo jasnu posvećenost održivom razvoju i odgovornom poslovanju. Vjerujemo da je naš zadatak potaknuti održive izbore kako bismo zajedno s našim kupcima doprinijeli očuvanju prirodnih resursa za buduće generacije”, istaknula je stručnjakinja za održivi asortiman u Kauflandu, Ivana Rašeta.

Kaufland ovim potezom aktivno doprinosi višim standardima uzgoja i stvaranju odgovornijeg tržišta prehrambenih proizvoda u kojem je dobrobit životinja na prvom mjestu.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Restorani LD i Tavulin dobitnici prestižne MICHELIN zlatne plakete 

Uz Francusku, Italiju, Njemačku, Španjolsku, Portugal i Austriju, sada...

Na današnji dan 1925. otvoren je zagrebački hotel Esplanade

Izgrađen u zlatno doba putovanja i svečano otvoren 22....

Valamar otvara novi restoran u suradnji s Anom Roš, cheficom s tri Michelinove zvjezdice 

JAZ Poreč donosi jedinstveni hiperlokalni, sezonski kulinarski jezik Ane...

Doznajte koja je malvazija najbolja na svijetu i tko su ovogodišnji šampioni Vinistrinog ocjenjivanja

Najbolje malvazije imaju Damjanić, Dešković i Zigante Vero, terane...