Vrbovečki festival “Kaj su jeli naši stari” donosi bogatu tradiciju i zabavu

Grad Vrbovec priprema se za jedinstveno izdanje festivala, koje će se od 23. do 25. kolovoza slaviti tradicionalnu gastronomiju uz bogat glazbeni program. Glavne zvijezde manifestacije su špek, kobasice i nezaobilazna Vrbovečka pera – prava kraljica festivala.

U srcu Vrbovca, grada Zrinskih i rodnom mjestu Marije Jurić Zagorke, ponovno ćemo oživjeti okuse prošlih vremena. Ove godine, festival se otvara svečanom ceremonijom u petak, 23. kolovoza u 19 sati na Ljetnoj pozornici. Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Sabina Glasovac svečano će otvoriti festival, a kroz program će kormilariti Zlata Mück Sušec i Saša Buneta. Čast i odgovornost očuvanja tradicije leži na vrijednim rukama žena iz vrbovečkih udruga, koje će i ove godine pripremati jela po receptima svojih baka, a najbolja među njima bit će nagrađena.

Više od 20 punktova s tradicionalnim delicijama, kulinarske radionice i bogat kulturni te zabavno-glazbeni program očekuju posjetitelje na čak pet gradskih pozornica. Od predstava i izložbi do koncerata, Vrbovec će ovaj vikend živjeti u ritmu prošlih vremena, ali s modernim dodirom. Na kraju svakog dana ispunjenog zanimljivim programom, posjetitelje očekuju spektakularni koncerti: u petak, 23. kolovoza, Vojko V i Grše zagrijat će publiku svojim hitovima; u subotu, 24. kolovoza, Petar Grašo priredit će nezaboravan glazbeni doživljaj; dok će u nedjelju, 25. kolovoza, Željko Bebek zatvoriti festival u velikom stilu.

Ovaj jedinstveni festival, koji ponosno obilježava svoju 43. godinu postojanja, već desetljećima okuplja ljubitelje tradicionalne kuhinje i očuvanja bogatstva hrvatske kulinarske baštine. Priča ovog festivala nije samo priča o hrani, već o zajedništvu, ljubavi prema tradiciji i bogatoj povijesti koju ovaj kraj baštini. Kroz okuse i mirise i zvukove Vrbovca, festival će sve prisutne vratiti u prošlost i još jednu godinu za redom otkriti što su jeli naši stari. Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva sve ljubitelje dobre hrane, glazbe i tradicije da se pridruže manifestaciji u Vrbovcu.

Cjelovit program trodnevne manifestacije dostupan je na kajsujelinasistari.hr/.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Počeo novi ciklus Staropramen večera uz chefa Melkiora Bašića

Chef Melkior Bašić i Staropramen započeli su gastro turneju...

Turistički vlak kao novo iskustvo istraživanja Parka šume Jankovac

Jesen donosi atraktivne novitete u Parku prirode Papuk, a...

Sladoled od vanilije s maslinovim uljem: Savršeni spoj slatkog i slanog

Klasični sladoled od vanilije s modernim dodatkom meda, maslinovog...

Turneo osigurao 2 milijuna eura od američkih investitora za širenje inovativne tehnologije u turizmu

Start-up hrvatskih osnivača nastavlja globalnu ekspanziju kako bi omogućio...