Posjetili smo Pizza Festival Zagreb 2025. – i znamo što prvo morate probati!

La vita è bella – osobito kad miriše na pizzu! Prvog dana 4. Pizza Festivala Zagreb 2025. kiša je okupala Trg dr. Franje Tuđmana, ali to je, kako bi Talijani rekli, samo znak dobre sreće: Festa bagnata, festa fortunata!

Srećom, kiša je brzo prošla, a mi smo uživali u prvom danu najpoznatijeg zagrebačkog gastro događaja posvećenom – kraljici svih jela – pizzi!

Na Trgu dr. Franje Tuđmana i ove je godine možete posjetiti Pizza Festival Zagreb, koji se održava od 8. do 18. svibnja.

Deset kućica, deset stilova – i bezbroj okusa Italije

Od napoletane, romane, canotto pizze do pizze fritte i sicilijane4. Pizza Festival Zagreb 2025. nudi za svakoga ponešto. Za one hrabre postoje i pizza s bolognese umakom, s pikantnim kobasicama i dimljenim medom, te talijanskih klasika poput cacio e pepe i vitello tonnato u formi pizza, pa sve do krajnje originalnih kreacija poput pizze s graševinom. U pravilu sva tijesta od pomno biranog brašna fermentiraju minimalno 48 do čak 72 sata, što rezultira prozračnim tijestom i bogatim okusom.

Nadjevi? Tu su samo najkvalitetnije talijanske namirnice:
San Marzano rajčice, burrata, fior di latte, stracciatella, mortadela, nduja kobasica, pistacije, artičoke, kapari…

FOTO: Sandro Sklepić

Najbolje pizze na Pizza Festivalu Zagreb – što smo kušali?

Izdvajamo neke od favorita:

Pizza Social Club

Ekipa iz Pizza Social Cluba, već dobro poznata na zagrebačkoj gastro sceni, i ove godine donosi originalne kreacije. Među pet ponuđenih pizza, posebno se ističu:

  • Peperoni Nduja – kombinacija fior di latte mozzarelle, Parmigiano Reggiano sira i peperoni kobasice, obogaćena mazivom Ndujom (pikantna kobasica s čilijem i lardom).
  • Parmigiana – lanjski hit s grilanim patlidžanima koji se i dalje drži u vrhu.

Sve njihove pizze rade se od Farina Speciale Tip 00 brašna, proizvedenog u domaćim mlinovima – dodatni plus za kvalitetu i autentičnost.

FOTO: Sandro Sklepić

Pizza Re

Pizza Re, prošlogodišnji favorit publike, ove godine donosi pet pizza koje spajaju talijansku tradiciju i suvremene okuse:

  • Pizza Mortadella – pesto Genovese, fior di latte, vrhunska mortadela, mljevena pistacija, bosiljak, crne masline i aceto krema.
  • Ostale opcije: Margherita, Piccante, Capricciosa i Pizza Re.

Tijesto fermentirano čak 72 sata osigurava iznimnu prozračnost i teksturu.

FOTO: Sandro Sklepić

RougeMarin

Njihove sicilijanske focaccia-style pizze (tzv. “sfincione”) oduševljavaju, posebno Vesuvio pizza – roast beef, tonnato umak, ukiseljena rotkvica, kapare i rikula. Savršena harmonija klasičnih i modernih okusa.

FOTO: Sandro Sklepić

Al Dente

Al Dente se ove godine ističe sa čak šest pomno osmišljenih pizza.

Pizza Piccante 2.0 – pikantna kobasica, pepperdropsi, dimljeni med. Opravdavaju svoj slogan Art of Taste u svakom detalju.

FOTO: Sandro Sklepić

Pizza Fritta

Vjerna tradicionalnom napuljskom receptu, Pizza Fritta i dalje nudi:

Pržene pizze u obliku “calzonea”, s bogatim punjenjima i hrskavom zlatnom koricom. Savršen comfort food, osobito popularan među mlađima.

FOTO: Sandro Sklepić

Zagyland

Pizzerija Zagyland iz Konjščine ponovno briljira autentičnošću:

  • Grašizza – jedinstvena pizza s graševinom u tijestu, pancetom, kobasicama i dressingom od vina i paprike.
  • Pizza Cezar – spoj San Marzano rajčica, mozzarelle, inćuna, kapara, čipsa od pancete i Cezar dressinga.

Kreativno, hrabro i odlično izvedeno – Zagyland ponovno pomiče granice klasične pizze.

FOTO: Sandro Sklepić


Tjestenina iz koluta, gelato, tiramisu i cannoli – kad vam zatreba pauza od pizze

Pizza Festival Zagreb 2025 nije rezerviran samo za ljubitelje pizze – za one koji žele predah, tu su i sjajne gastro alternative koje ne smijete propustiti!

Cacio e pepe iz koluta sira s tartufima – Pastamisee

Kad smo poželjeli predah od pizza, zaustavili smo se kod kućice Pastamisee i ostali oduševljeni. Njihova kremasta tjestenina pripremljena u kolutu sira, uz umak od tostiranog papra i svježe ribane tartufe, prava je aromatična eksplozija.

Slatki kutak festivala – Gdje je Jura

Za ljubitelje deserata, inovativne slastice s kućice Gdje je Jura, pastry chefa Juraja Klepića:

  • Tung Tung Tung Tung Tiramisu – moderna reinterpretacija klasika s lješnjak likerom, cappuccino espumom i pistaciom.
  • Cannolini Bombardini – trio cannolija s ricotta kremom, bijelom čokoladom, pistacijama i crumbleom od bobičastog voća.
  • Brr Brr Pistaccino – gelato od pistacije s biskvitom, kadaifom i belgijskom mliječnom čokoladom.

Ne zaboravite na piće i atmosferu

Za koktele s talijanskim štihom tu su Ginglebells, dok Central bar nudi bogatu ponudu vina, piva, rakija i bezalkoholnih pića. Dodatni plus: festival je bez plastike, a reusable čaše koriste se uz povratnu kauciju od 1 €.

ZABA Mastercard korisnici uživaju i Happy Hour popuste od 10% svaki dan od 18:00 do 19:00.

DJ-evi, film pod zvijezdama i radionice – Pizza Festival je puno više od hrane

Pizza Festival Zagreb 2025 nije samo o hrani – ova prava Festa Italiana slavi i dobru atmosferu, glazbu, edukaciju i zabavu za sve generacije!

Uz 13 DJ-a, radionice kuhanja, Staropramen Movie Night i Food kviz s Ribafishom, Pizza Festival nudi pravi spoj gastronomije i zabave. Mislili su i na mlađe posjetitelje koji se mogu zabaviti u Zagi dječjoj zoni.

FOTO: Sandro Sklepić

Pizza Festival bit će otvoren od ponedjeljka do petka od 12:00 do 24:00 sata, a subotom i nedjeljom od 11:00 do 24:00 sata. Ulaz na festival je besplatan, a više informacija o događanjima možete pronaći na društvenim mrežama Pizza Festival Zagreb na Facebooku i Instagramu.

Podijeli

Newsletter

spot_imgspot_img

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Vinski grad u Zagrebu: Vrhunski festival vina vraća se na Tuđmanac

Početak ljeta u Zagrebu već godinama obilježava omiljeni festival...

Nika Turković i Nespresso: 90s playlista i ledene kave za idealno ljeto

Retro ljeto u ritmu devedesetih Ovog ljeta, Nespresso je u...

Dodijeljene nagrade Ruža Zagrebačke županije 2025. u Velikoj Gorici

Svečanost koja slavi najbolje od turizma i zajednice U Poduzetničkom...

Valamar među top 5 % svjetskih kompanija po održivosti

Zlatna medalja EcoVadisa kao globalno priznanje Valamar je 10. lipnja...