Talijanski chef oduševio kremastim espresso desertom

Domaći gastro influenceri, uključujući Luku Nižetića, pokazali su svoje kulinarske interpretacije ovog sofisticiranog espresso deserta

Iako je ljeto već pomalo za nama i krenula je nova sezona, okusi Italije uvijek su dobra ideja. Zna to i chef Stefano Cosattini, Talijan s hrvatskom adresom, koji je proveo vikend s domaćim gastro influencerima u Istri. San Canzian, maleno istarsko mjesto, bilo je idealno za učenje pripremanja talijanskih specijaliteta. Italian Chef Weekend Experience, koji možete rezervirati na Punkufer.hr, hedonističko je iskustvo za sve ljubitelje mediteranskih okusa, a u njemu je proteklog tjedna uživao i glazbenik, influencer te strastveni kuhar Luka Nižetić. Poznat po svojoj ljubavi prema okusima Mediterana, Luka je posebno uživao u desertu koji je pripremio s omiljenom kavom, Nespresso Espressom.

Pravi talijanski desert, osim kremastog espressa, sadrži i lješnjake, agrume te prozračnu kremu s mascarponeom. Uz inovativni Nespresso Vertuo sustav, koji prema kapsuli prepoznaje duljinu napitka koji želimo, ovaj će desert biti prava mala Italija u čaši. Vrhunske namirnice, bogat okus i svježina i inače su karakteristike talijanske kuhinje, a tako i ovog deserta kojeg možete napraviti svaki put kad želite okus Mediterana.

RECEPT ZA KREMU S AGRUMIMA I LJEŠNJAK CRUMBLEOM

SASTOJCI

200 g mascarponea
1/2 mahune vanilije
Korica 1 naranče
Korica 1 limete
20 g oguljenih lješnjaka
30 g glatkog brašna
Čajna žličica meda od kestena
25 g maslaca
20 g šećera
Prstohvat soli
20 ml vrhnja za šlag
1 Nespresso Espresso
0,02 ml likera od lješnjaka
Za ukras: klice meda (honey cress), kandirana korica naranče i/ili limete

PRIPREMA

  1. Tepsiju ili airfryer obložite papirom za pečenje. Ako koristite pećnicu, prethodno je zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Usitnite lješnjake i pomiješate ih s brašnom, maslacem, soli i šećerom te ih izmrvite rukama.
  3. Istresite na papir za pečenje i pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom. Kad je gotovo, ohladite.
  4. Miksajte mascarpone, med od kestena i korice limete i naranče. U drugoj posudi umiksajte šlag pa ga dodajte u mascarpone kako bi krema bila prozračnija.
  5. Servirajte slasticu tako da na dnu čaše stavite crumble od lješnjaka, zatim Nespresso kavu, pa liker od lješnjaka te na sve stavite kremu od mascarponea i agruma. Ukrasite kandiranim koricama limete i naranče ili klicama meda.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Valamar ostvaruje rast poslovanja u skladu sa strateškim ciljevima

Poreč, 23. listopada 2025. – Prema objavljenim rezultatima za...

Raise the Bar Youth: Program koji učenicima otvara vrata uspješne karijere u turizmu i ugostiteljstvu

Zagreb, 21. listopada 2025. – Sve srednje turističke i...

Splitski restoran Mokosh među najboljim svjetskim projektima dizajna interijera

Veliko priznanje hrvatskom dizajnu Restoran Mokosh iz Splita uvršten je...

Šibenik domaćin ključnog skupa stručnjaka kamping industrije

Šibenik će od 27. do 29. listopada biti središte...