Nespresso ljetni recepti za osvježenje

Nespresso predstavlja osvježavajuće ljetne recepte koji kombiniraju vrhunske okuse kave s mediteranskim ugođajem, pružajući savršen način za uživanje u toplim danima

Hvatajući ljetne vibracije u čaši, Nespresso kreativni novi recepti nude ljubiteljima kave ukusni doručak, ručak ili večernju poslasticu. Recept Golden Sunrise Delight kombinira med i limunovu koru za malo dodatne slatkoće u danima okupanima suncem.

GOLDEN SUNRISE DELIGHT

~ Sastojci:
2 kocke leda (60 g)
15 g meda
15 g hladnog mlijeka (1,5% mliječne masti)
1 kapsula Sunny Almond Vanilla Over Ice

Za dekoraciju: listići badema, limunova kora i med

Priprema:
U malu Barista čašu stavite 2 kocke leda (po 30 g svaka) i dodajte 10 g meda.

Zatim u svoj Aeroccino ulijte 120 ml hladnog mlijeka s 1,5% mliječne masti, zatvorite poklopac i pritisnite gumb za hladnu pjenu.

Kad je umućeno, ulijte hladnu mliječnu pjenu u čašu preko leda i meda, pazeći da ostavite malo prostora na vrhu.

Ulijte 80 ml Sunny Almond Vanilla Over Ice kave u čašu.

Ukrasite isjeckanim komadićima badema, limunovom koricom i za malo više slatkoće, malo meda.

SWEET SEASIDE SERENITY

~ Sastojci:
6 kocki leda (180 g)
15 ml sirupa od vanilije
170 ml hladnog mlijeka s 1,5 % mm
1 kapsula Nespresso Ice Leggero

~ Za dekoraciju: Svježa grančica majčine dušice

~ Priprema:
U veliku Barista čašu stavite 6 kockica leda (po 30 g svaka), dodajte 15 ml sirupa od vanilije i ulijte 70 ml hladnog mlijeka.

Zatim u svoj Aeroccino sipajte 100 ml hladnog mlijeka, zatvorite poklopac i pritisnite gumb za hladnu pjenu.

Kad je spremno, ulijte hladnu mliječnu pjenu u čašu za recepte Barista, preko leda i sirupa od vanilije.
U čašu ulijte 80 ml Ice Leggero kave.

Izgnječite među dlanovima granu svježe majčine dušice da oslobodi arome i stavite je preko napitka za umirujući i osvježavajući trenutak hladne kave.

LIVELY CITRUS SPLASH
~ Sastojci:
7 kocki leda (210 g)
20 ml karamel sirupa
kora 1 naranče
80 ml Barista bademovog mlijeka
1 kapsula Vertuo Ice Forte

Za dekoraciju: svježa grančica ružmarina i kora naranče

~ Priprema:
U Vertuo Alto šalicu stavite 7 kocki leda (do 30 g), dodajte 20 ml karamela sirupa, a zatim ulijte 80 ml bademovog mlijeka

Mali komad kore naranče zgnječite između dlanova kako biste oslobodili arome i dodajte je u čašu.

Prelijte 230 ml Ice Forte kave u šalicu, preko sastojaka. Između dlanova istrljajte grančicu svježeg ružmarina kako biste oslobodili arome i stavite ga preko napitka, s još jednom kriškom naranče.



Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...