Talijanski majstori sladoleda koriste umjetnu inteligenciju za stvaranje novih okusa

Vlasnik poznate Milanske slastičarnice, Gianfranco Sampo (63) inovira recepte uz pomoć ChatGPT-a, kombinirajući tradiciju i modernu tehnologiju

Sladoledari u Milanu sve više koriste umjetnu inteligenciju (Al) kako bi kreirali nove, jedinstvene okuse, oslanjajući se na moderne tehnologije koje nadopunjuju njihove tradicionalne metode. Jedan od pionira ovog trenda je Gianfranco Sampo (63), vlasnik renomirane slastičarnice Terra. Sampo je softver ChatGPT unio recepte i informacije s web stranica svojih omiljenih proizvođača sladoleda, a umjetna inteligencija mu je ponudila inovativne prijedloge.

Među najzanimljivijim rezultatima ove suradnje su novi okusi poput sladoleda od bijele čokolade s karameliziranim crnim paprom.

“Nikad ne bih sam došao na ideju da kombiniram te sastojke”, priznao je Sampo u intervjuu za The Times.

Od tada je proširio svoju ponudu dodajući Al inspirirane recepte sorbetima i sladoledima, uključujući sladoled od cimeta s bademima i kruškama pirjanim u prošeku.

Iako tradicionalni pristup izrade sladoleda i dalje zauzima ključno mjesto o njegovom radu, Sampo vjeruje da umjetna inteligencija nudi nove mogućnosti za inovacije u slastičarskoj industriji. Ovaj spoj tradicije i tehnologije postavlja nove standarde u svijetu talijanskog gelata.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...