Legendarna kuharica Anthonyja Bourdaina, koju je proslavio njegov jedinstveni pristup francuskoj kuhinji, uskoro stiže u novom izdanju povodom dvije decenije od prvog izdanja
U znak sjećanja na Anthonyja Bourdaina, jednog od najutjecajnijih američkih kuhara, pripovjedača i pisaca, stiže reizdanje njegove poznate kuharice. Iako je Bourdain preminuo 2018. godine, njegova ostavština nastavlja živjeti kroz brojna djela, među kojima je i kuharica koja je u gastronomskim krugovima i dalje vrlo cijenjena.
Njegova kuharica pod naslovom Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking, prvi put je objavljena u listopadu 2004. godine. Sada, povodom 20. obljetnice, bit će ponovno dostupna u obnovljenom izdanju. Unatoč vremenskoj distanci, ova kuharica ostaje relevantna i omiljena među ljubiteljima francuske kuhinje, jer sadrži niz recepata koje je Bourdain usavršio radeći kao šef kuhinje u njujorškom bistrou Brasserie Les Halles.
Na 304 stranice, Bourdain je podijelio svoje znanje i strast prema francuskoj bistro kuhinji, uključujući recepte za sve, od klasičnih pečenih telećih rebarca i bifteka s pomfritom, do složenijih jela poput bouillabaissea i cassouleta. Očekuje se da će reizdanje ove kultne kuharice biti dostupno na američkom tržištu 15. listopada, a europski kupci moći će ga nabaviti pravovremeno uoči božićnih blagdana.