Falstaffovi odabranici: 30 najboljih restorana u Hrvatskoj

Vodeći austrijski portal za hranu, vino i putovanja Falstaff predstavlja vrhunske gastronomske destinacije prema ocjenama svojih čitatelja

U recentnoj analizi gastronomske scene, popularni austrijski portal Falstaff objavio je popis najboljih hrvatskih restorana, obuhvativši ukupno 660 restorana diljem zemlje. Posebno su zapaženi hrvatski restorani s Michelinovim zvjezdicama, koji su se istaknuli među prvih 30 na ovoj prestižnoj ljestvici.

Na vrhu ljestvice nalazi se rovinjski Agli Amici, koji je ujedno prvi restoran u Hrvatskoj s dvije Michelinove zvjezdice, postigavši impresivnih 95 bodova. Ovaj restoran je privukao pažnju svojom izvanrednom kreativnom kuhinjom i nevjerojatnim doživljajem za goste. Sljedeći na ljestvici su Lemongarden u Sutivanu na Braču i Pelegrini u Šibeniku, oba također nagrađena Michelinovom zvjezdicom, s istom visokom ocjenom od 95 bodova. Oba restorana su prepoznata po svojoj izvrsnoj gastronomiji, lokalnim sastojcima i vrhunskoj usluzi koja privlači gurmane iz cijelog svijeta.

Ovaj rezultat potvrđuje visoku kvalitetu hrvatske gastronomske ponude te postavlja Hrvatsku kao jednu od vodećih destinacija u Europi. Falstaffov popis pruža vrijedan uvid u najbolje što hrvatski restorani nude, potičući daljnji razvoj i afirmaciju domaće kulinarske scene na međunarodnom tržištu.

Predstavljamo vam Top 15 najbolje ocijenjenih hrvatskih restorana prema najnovijoj ljestvici:

  1. Agli Amici, Rovinj (95 bodova)
  2. Lemongarden, Sutivan (95 bodova)
  3. Pelegrini, Šibenik (95 bodova)
  4. Cave Lab by Monte, Rovinj (94 boda)
  5. Draga di Lovrana, Lovran (94 boda)
  6. Monte, Rovinj (94 boda)
  7. 360º, Dubrovnik (94 boda)
  8. Vapor, Dubrovnik (93 boda)
  9. Cap Aureo Signature Restaurant, Rovinj (93 boda)
  10. Martinis-Marchi, Maslinica (93 boda)
  11. Nebo, Rijeka (93 boda)
  12. Noel, Zagreb (93 boda)
  13. Wine Vault, Rovinj (93 boda)
  14. Zinfandel’s, Zagreb (93 boda)
  15. Boškinac, Novalja (92 boda)

    Cijelu listu najboljih hrvatskih restorana možete pronaći ovdje.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...