Hrvatski chefovi osvojili prestižna priznanja na natjecanju za najboljeg chefa u Dubaiju

Domaći kulinarski talenti Marijo Curić i Deni Srdoči zasjali su među svjetskom elitom, osvajajući nagradu “Excellent” na prestižnom natjecanju The Best Chef Awards 2023.

U Dubaiju je održana osma po redu dodjela nagrada The Best Chef Awards, na kojoj vrhunski kuhari iz cijelog svijeta biraju svoje najbolje kolege uz sudjelovanje publike. Priznanja su dodijeljena chefovima koji postavljaju nove standarde u gastronomiji, a među ovogodišnjim laureatima našli su se i hrvatski chefovi Marijo Curić iz restorana 360 Dubrovnik te Deni Srdoč iz restorana Nebo na Kvarneru. Oba chefa nagrađena su u kategoriji “Excellent”, koja nosi simbol jednog noža kao priznanje za kvalitetu, talent i doprinos razvoju hrvatske kuhinje.

Pored hrvatskih predstavnika, prestižnu titulu najboljeg chefa na svijetu osvojio je Rasmus Munk iz danskog restorana Alchemist, dok su drugo i treće mjesto pripala Albertu Adriji iz španjolskog restorana Enigma i Ericu Vildgaardu iz Jodnaera u Danskoj. Također, brojne specijalne nagrade istaknule su najinovativnije i najvještije kuhare u specifičnim kulinarskim područjima. Na primjer, René Frank iz Njemačke proglašen je najboljim slastičarem, dok je Michele Lazzarini iz Italije osvojio titulu The Best NextGen, a Paco Mendez iz Španjolske ponio nagradu za najkreativnijeg chefa.

Ovogodišnji The Best Chef Awards predstavio je i novi sustav rangiranja, prema kojem se kuhari procjenjuju na temelju svojih vještina i smještaju u jednu od tri kategorije: The Best, World Class i Excellent. Najviša kategorija, označena s tri noža, uključuje 97 chefova koji su postigli 80 posto ili više maksimalnog broja bodova. Kategorija World Class, s dva noža, okuplja 177 chefova koji su osvojili 40 posto ili više bodova, dok se u kategoriji Excellent s jednim nožem nalaze 276 chefova koji su osvojili barem 20 posto bodova.

Hrvatski chefovi Marijo Curić i Deni Srdoči zaslužili su svoju poziciju među svjetskim kulinarskim talentima u kategoriji Excellent, prepoznati za trud i strast koju ulažu u promociju hrvatske kuhinje. Dodjela nagrada u Dubaiju okupila je elitne kuhare i naglasila važnost inovacije, kreativnosti i kvalitete u suvremenoj gastronomiji.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...