Coupe du Monde de la Pâtisserie 2025.: Japan briljirao, Francuska ponovno bez slastičarskog zlata

Na Svjetskom kupu u slastičarstvu u Lyonu, Japan je obranio naslov prvaka, dok je Malezija prvi put osigurala mjesto na postolju

Kako bi izgledao desert koji simbolizira vašu zemlju? Ovo izazovno pitanje postavljeno je 18 timova na Svjetskom kupu u slastičarstvu u Lyonu. Natjecanje, inspirirano nacionalnom baštinom, donijelo je remek-djela iz cijelog svijeta.

Japanski tim impresionirao je spojem tradicionalnih okusa poput Kyomi naranče i rižinih oblatni te elegantnim motivima vilin-konja. Italija je oduševila desertima inspiriranim Leonardom da Vincijem, dok je Čile svojim vatrenim kreacijama odao počast lokalnim sastojcima poput hibiskusa i manga.

Izdanje Coupe du Monde de la Pâtisserie 2025. završilo je jučer pobjedničkim postoljem na kojem je Japan bio prvi, Francuska druga i Malezija treća.

U ovom prestižnom natjecanju timovi su morali stvoriti smrznuti desert, restoranski desert, ledenu skulpturu i dekoracije od čokolade i šećera. Atmosfera je bila užarena, s glasnim navijačima i uzbuđenjem nalik sportskom događaju.

Točan redoslijed možete vidjeti ovdje:

  1. JAPAN
  2. FRANCUSKA
  3. MALEZIJA
  4. KINA
  5. BELGIJA
  6. ITALIJA
  7. JUŽNA KOREJA
  8. SINGAPUR
  9. UJEDINJENO KRALJEVSTVO
  10. ARGENTINA
  11. FILIPINI
  12. MAROKO
  13. PARAGVAJ
  14. ČILE
  15. KOLUMBIJA
  16. MAURICIJUS
  17. MEKSIKO
  18. EGIPAT
    Posebna eko-odgovorna nagrada: BELGIJA

Unatoč očekivanjima domaće publike, Francuska nije uspjela vratiti naslov. Japan je još jednom dokazao zašto je na vrhu svjetskog slastičarstva, dok će Francuska morati pričekati novu priliku 2027. godine.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Europska elita gelata spremna za Svjetsko prvenstvo 2026.!

Njemačka, Francuska, Italija i Belgija osigurale plasman na prestižno...

Ekskluzivni Wine VIP Event u Zagrebu: Spoj vrhunskih vina i gastronomskih delicija!

Najbolji proizvođači i ugostiteljski brendovi na jednom mjestu NAPISAO: TOMISLAV RADIĆ Wine...

Mladi kao pokretači održivog turizma i klimatske prilagodbe

Stručnjaci educirali mlade u Velikoj Gorici o ključnim izazovima...

Hrvati petkom ne odustaju od pizze, a u Miamiju se jede ona od 12.000 $

Boltovo istraživanje otkriva navike ljubitelja brze hrane - dok...