Bregovita Hrvatska osvojila Beograd vrhunskim vinima

Na najvećem vinskom sajmu regije, Wine Vision by Open Balkan u Beogradu, vina Središnje bregovite Hrvatske oduševila su posjetitelje i privukla pažnju ugostiteljske elite Srbije

Vina Središnje bregovite Hrvatske oduševila su posjetitelje sajma Wine Vision by Open Balkan u Beogradu. Na tom najvećem vinskom sajmu u ovom dijelu Europe u zajedničkom se izložbenom prostoru predstavilo 13 vinara Bregovite Hrvatske.

Građani Srbije upoznavali su njihova vina, a voditelji restorana i klubova iskazivali interes da ta vina uvrste u svoje vinske karte.

“Vina Bregovite Hrvatske savršeno odgovaraju tamošnjoj izrazito razvijenoj kulturi izlazaka u restorane. Restorani u Beogradu su popunjeni kako za ručak, tako i za večeru. Od podneva se u njima traži stol više. Voditeljima restorana sviđaju se fleksibilnost i širina primjene vina Bregovite Hrvatske. Naša se vina mogu posluživati od aperitiva do digestiva – uz predjelo, glavno jelo i desert. Predikatna vina mogu i biti desert. Posebno zanimanje u Srbiji vlada za pjenušcima Bregovite Hrvatske. Opravdano su već godinama na visokoj cijeni. Zahvaljujući njihovoj svježini i elegantnom tijelu u pjenušcima se može dugo i lagano uživati – od ručka do duboko u noć”, rekao je ASI međunarodni sommelier, Josip Orišković.

Među 700 izlagača na sajmu Wine Vision bile su neke od najslavnijih vinarija iz svjetskih vinskih velesila poput Francuske i Italije. Vinari Bregovite Hrvatske ponosni su što su u takvom društvu uspjeli predstaviti svoja vina autohtonih sorti vinove loze.

“Očekivali smo uspješno predstavljanje naših pjenušaca te svježih i lepršavih vina poznatih sorti poput sauvignona i rizlinga, no iznimno nas veseli što su veliku pozornost posjetitelja privukle i naše autohtone sorte pušipel i škrlet. Reakcije nakon kušanja su jako pozitivne što je izvrstan temelj za nastavak naših aktivnosti na srpskom tržištu. Nakon ovih marketinških, uslijedit će one prodajne. Neki vinari Bregovite Hrvatske već uspješno prodaju svoja vina u Srbiji, pa sada planiraju povećati prodaju, a neki s veletrgovcima, hotelijerima i voditeljima restorana tek započinju pregovore o poslovnoj suradnji”, kazao je predsjednik Udruge vinara i vinogradara Bregovita Hrvatska, Miroslav Polovanec.

Večer uoči sajma Wine Vision udruga Bregovita Hrvatska u jednom je beogradskom restoranu organizirala večeru za hotelijere, ugostitelje, sommeliere, veletrgovce i novinare kako bi im što bolje predstavila svoja vina te njihovo sljubljivanje s hranom.

“Pjenušci Bregovite Hrvatske su fenomenalni – kako slatki, tako i suhi! Pjenušcima u Srbiji predstavlja izazov to što bi pjenušac trebao istisnuti prosecco koji je u posljednjih deset, petnaest godina ovdje jako dobro etabliran prvenstveno kod žena. Muškarci pak nemaju naviku pijenja pjenušca. Zbog toga je potrebna edukacija kupaca. Vina Bregovite Hrvatske koja sam kušao, su odlična. Fokus treba staviti na kvalitetu i cijenu, tj. njihov uspješan spoj. Dobra je stvar da se ovdje piju vina svaki dan i cijeli dan”, rekao je generalni direktor hotela Hilton u Beogradu i predsjednik Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES-a), Aleksandar Vasilijević.

Vinarije Bregovite Hrvatske koje su se predstavile u Beogradu, su: Bedekovich, Bodren, Bolfan, Cmrečnjak, Coletti Kolarić, Đurinski, Klet Romić, Podrum Mladina, Polovanec, Seletković, St. Jerome, Štampar i Tomac Novska.

Nastup Bregovite Hrvatske na sajmu Wine Vision by Open Balkan organiziran je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Središnja bregovita Hrvatska jedna je od četiriju hrvatskih vinskih regija. Ona obuhvaća vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Pokuplja, Moslavine te Plešivice.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...