Prijave otvorene do 2. studenog
Svi kuhari i slastičari s od jedne do pet godina iskustva mogu se prijaviti za Stipendiju Raise the Bar, koju dodjeljuje Coca-Cola HBC Adria. Riječ je o jedinstvenoj prilici za besplatnu edukaciju na renomiranim međunarodnim učilištima. Prijave su otvorene do 2. studenog putem stranice.
Usavršavanje na prestižnim svjetskim učilištima
Stipendija je namijenjena mladim profesionalcima koji žele ulagati u svoje znanje i tako doprinijeti razvoju ugostiteljstva i turizma u Hrvatskoj. Stipendisti će nova znanja i vještine stjecati na svjetski poznatim institucijama, uključujući:
- Le Cordon Bleu
- École Ducasse
- ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana

Proces odabira kandidata
Odabir stipendista provodit će se u nekoliko faza. U prvoj fazi stručni tim Coca-Cole HBC Adria analizira motivaciju kandidata, njihovo dosadašnje iskustvo i planove za budući razvoj. U drugoj fazi, njihove će vještine testirati vrhunski chefovi i slastičari – Hrvoje Kroflin, Marko Gajski, Igor Gudac, Bruno Vokal i Tea Mamut.
Dosadašnji uspjesi stipendista
Raise the Bar do sada je dodijelio 18 stipendija perspektivnim kuharima i slastičarima. Jedan od prvih stipendista, Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put, zaslužan je za Michelinovu zvjezdicu tog restorana.
Prošle godine četvero stipendista usavršavalo se na prestižnim svjetskim učilištima:
- Kate Svaguša, slastičarka iz Makarske
- Rea Gabriela Vrsalović s Brača
- Antonio Banovac, chef iz Splita
- Jela Šaban iz Zagreba




Tko se može prijaviti
Kandidati moraju biti stariji od 18 godina i imati od jedne do pet godina iskustva. Traže se mladi kuhari i slastičari koji žele kontinuirano ulagati u svoj profesionalni razvoj i time doprinositi dugoročnom razvoju hrvatskog ugostiteljstva.
O projektu Raise the Bar
Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja kroz tri programa mladim profesionalcima pruža priliku za dodatno usavršavanje od 2019. godine:
- više od 100 barmena, konobara i barista završilo je Akademiju
- 18 stipendista školovalo se na vrhunskim učilištima u svijetu
- gotovo 4.000 maturanata steklo je vještine za početak karijere u ugostiteljstvu
Više informacija dostupno je na službenoj stranici. Prijave otvorene do 2. studenog