Poznati kuhar iz Slovenije, Luka Košir predvodi otvorenje nove sezone

Porečki Spinnaker će 19. travnja kao dio ovogodišnje serije tematskih večera, ugostiti jednog od najprepoznatljivijih kuhara regije, poznatog po svom radikalnom pristupu održivosti u gastronomiji

Nakon spektakularnog završetka prošlogodišnjeg ciklusa s impresivnim gostovanjem Ane Roš, tik nakon što je njen restoran Hiša Franko osvojio treću Michelinovu zvjezdicu, Valamarov restoran Spinnaker ovogodišnji program Spinnaker Gourmet Stage započinje 19. travnja s još jednim slovenskim kulinarskim virtuozom, Lukom Koširom.

Večera služena u pet sljedova predstavit će profinjenost Koširove kuhinje i pristup koji njeguje duboku povezanost s prirodom, za koji mnogi znalci kažu da je rijedak na ovim prostorima.

Jednostavnim pristupom odabiru namirnica, koji obuhvaća beskompromisnu posvećenost sezonalnosti i lokalnosti te eksperimentiranjem s fermentacijama, Košir je osvojio gurmanska nepca diljem regije i svijeta te postavio nove standarde u svijetu održive gastronomije. Kroz rad u obiteljskom restoranu Grič u Sloveniji, koji se ponosi jednom Michelinovom zvjezdicom, Košir inzistira na korištenju lokalnih namirnica, pri čemu 80% namirnica dolazi izravno iz obližnjih vrtova i šuma. Njegova predanost kulinarskoj etici i duboko poštovanje prirode osigurali su mu i dodatnu Michelinovu zvjezdicu – zelenu zvjezdicu za održivost.

“Veselim se svom prvom gostovanju u Istri na Spinnaker Gourmet Stage-u, gdje ćemo spojiti lokalne istarske namirnice sa specijalitetima karakterističnim za naš restoran Grič. Fermentirana hrana, različite miso paste i riblji umaci su momenti iznenađenja specifični za Grič i koje s ponosom donosimo u Spinnaker”, izjavio je Luka Košir

“Luka Košir je chef čija se kulinarska filozofija savršeno uklapa u ono što Spinnaker Gourmet Stage želi predstaviti. Njegov rad duboko poštujem i s nestrpljenjem iščekujem priliku da zajedno predstavimo nešto zaista posebno našim gostima”, izrazio je veliko zadovoljstvo ovim gostovanjem, executive chef restorana Spinnaker, Goran Hrastovčak.

Valamar, kao lider na hrvatskoj turističkoj sceni, kontinuirano ulaže u razvoj i promicanje gastronomije. Ulaganjem u Spinnaker Gourmet Stage, obnovom interijera restorana prošle godine, te ovogodišnjom obnovom terase, Valamar zaokružuje cijelo iskustvo, pružajući gostima ne samo izvrsnost u kulinarskom doživljaju, već i ambijent koji odiše elegancijom i komforom. Spinnaker Gourmet Stage do sada je ugostio gastronomske zvijezde poput Roberta Ceree, ali i druge istaknute kuhare iz regije, promičući raznolikost i kreativnost, te stavljajući Poreč na mapu must-see gastronomskih destinacija.

Više informacija o mjestu na ekskluzivnoj večeri dostupno je na www.restaurantspinnaker.com.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

NUTKO NAMAZ OD LJEŠNJAKA I KAKAA – ZA UKUSNIJE I ZDRAVIJE JUTRO

Domaća proizvodnja, 100 % ekološki, veganski, bez konzervansa i...

GASTRO SPEKTAKL GODINE: Marco Pierre White dolazi na Weekend Food Festival u Rovinj!

Svjetska kulinarska ikona potvrđena je kao gost najuzbudljivijeg gastronomskog...

Gastro večera iz snova: Restoran Maksimir postaje kulisa filma Tko pjeva zlo ne misli!

Jedinstvena večera koja spaja kultni film, vrhunsku gastronomiju i...

Osječko-baranjska županija proglašena jednom od najgostoljubivijih regija svijeta!

Prema Booking.com-ovim nagradama za 2025., ova slavonska regija našla...