Početkom lipnja održat će se 5. The Coklje Fest

Tradicija, kreativnost i zabava oživljavaju uličnu scenu Otočca

Prošle godine loše vrijeme nije dozvolilo održavanje 5. The Coklje Festa no to nas ne sprječava da isti najavimo ove godine. Ako ste se poželjeli druženja, volite tradiciju, tradicijske proizvode, finu hranu i zabavne tonove onda zapišite datum 8. lipnja (subota) jer će se tada održati 5. The Coklje Fest – svojevrsni street art festival u kojem se prepliću tradicija, kreativa i zabava.

Festival započinje u 10:30 turističkim vođenjem uz pričanje starih priča pod nazivom “Zagonetka iza ćoška” koju organiziraju KUBS Baštinica i Strukovna podgrupa kulturnog turizma ŽK Otočca. Od 16:00 sati u gradskom parku u Otočcu, očekuju Vas brojni proizvođači s kreativnim i zanimljivim proizvodima, suvenirima i predmetima. Od proizvođača saznajte kako se coklje izrađuju, s koliko “žbic” se “pletedu”, zbog čega su coklje specifične te koja je razlika između “lešćarski” i “kuterevski” coklji?

Ljubitelje slatkog i ove godine razveselit će fine i domaće čapalinke dok će se onim gladnijima više svidjeti konkretniji meni. Uz sve to imate priliku sudjelovati na modnoj reviji, kreativnim radionicama o cokljama i izboru najboljeg suvenira te zaplesati uz note lokalnih glazbenika.

Za ljubitelje pisanja i natjecanja i ove je godine aktualan izbor za “naj bećarac”, a sve što trebate napraviti kako bi se prijavili je osmisliti najbolji, najšaljiviji i najsimpatičniji stih bećarca (bez uvredljivih izraza) i poslati na mail tzg.otocca@gmail.com, s imenom i prezimenom i mjestom stanovanja, do 3. lipnja 2024. Svaki natjecatelj može sudjelovati s najviše 3 (dvo)stiha bećarca, a tema bećarca moraju biti coklje.

Uvod u sami festival započet će već dan ranije 7. lipnja, konferencijom “Nematerijalna baština kao potencijal razvoja” u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta. 5. The Coklje Fest održat će se u gradskom parku u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca iz koje uskoro najavljuju i detalje programa.

    Podijeli

    Newsletter

    Aktualno

    Slični članci
    POVEZANO

    NUTKO NAMAZ OD LJEŠNJAKA I KAKAA – ZA UKUSNIJE I ZDRAVIJE JUTRO

    Domaća proizvodnja, 100 % ekološki, veganski, bez konzervansa i...

    GASTRO SPEKTAKL GODINE: Marco Pierre White dolazi na Weekend Food Festival u Rovinj!

    Svjetska kulinarska ikona potvrđena je kao gost najuzbudljivijeg gastronomskog...

    Gastro večera iz snova: Restoran Maksimir postaje kulisa filma Tko pjeva zlo ne misli!

    Jedinstvena večera koja spaja kultni film, vrhunsku gastronomiju i...

    Osječko-baranjska županija proglašena jednom od najgostoljubivijih regija svijeta!

    Prema Booking.com-ovim nagradama za 2025., ova slavonska regija našla...