Gastronomski specijaliteti Adventa Prokurative u Splitu

METRO Hrvatska predstavlja bogatu ponudu adventskih delicija na Prokurativama od 1. prosinca do 4. siječnja

U METRO centru u Splitu predstavljeni su gastronomski specijaliteti koji očekuju posjetitelje Adventa Prokurative u Splitu koji počinje u nedjelju, 1. prosinca i traje do srijede, 4. siječnja 2025. godine. Advent će se ove godine sastojati od četiri kućice – Bajamonti, Pizzeria Sette Sorelle, Debeli vepar i Pizzeria Portas. Tvrtka METRO Hrvatska ponosni je pokrovitelj Adventa Prokurative.

“Misija METRO-a je osnažiti hrvatski ugostiteljski sektor pružanjem podrške, resursa i rješenja koja odgovaraju njihovim potrebama. Zato nam je iznimno drago što smo bili domaćini prvog pre-tasting događanja u povijesti splitskog adventa kako bi i time podržali naše partnere u Splitu tijekom zimskog perioda koji se tradicionalno smatra periodom niže aktivnosti na Jadranu. Adventska događanja prilika su za privlačenje posjetitelja na obalu izvan ljetne sezone, a METRO je pružio podršku ugostiteljima u odabiru visokokvalitetnih namirnica iz našeg širokog asortimana”, izjavio je direktor marketinga METRO Hrvatska, Igor Kotaran.

Svaka kućica predstavila je po dva jela iz svoje ponude koju je pripremila. Bajamonti je tako predstavio prasećinu i bakalar trokutići, pizzeria Portas će, između ostaloga, ponuditi philly cheesesteak i Dubai bun. Pizzeria Sette Sorelle će posjetiteljima ponuditi tradicionalne dalmatinske fritule i Pancho sendvič, a Debeli vepar uštipke s džemom od malina i vepra spremljenog na Dioklecijanov način.

METRO je u Hrvatskoj počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas posluje s ukupno deset veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku. Nakon više od dvadeset godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO se pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu na kojemu opslužuje oko 25 posto potreba tog tržišta. Uz kupce iz HoReCa sektora, METRO je usmjeren prema malim trgovcima te malim i srednjim poduzetnicima.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...