Steam Coffe s aromom pistacija i marcipana pruža jedinstveno iskustvo spajanja bogatstva kave, suptilne slatkoće i orašastih nota, što ga čini savršenim dodatkom klasičnom tiramisuu, podižući ovaj desert na novu razinu
RECENZIJA: INES KOLUNDŽIĆ
Kava, taj tamni napitak, najpoznatiji po svojoj sposobnosti da nas pokrene i drži budnima, zapravo skriva mnogo više od samog kofeina. Ona je puno više od običnog napitka. Kava spaja ljude iz svih dijelova svijeta, od različitih sredina, zanimanja i interesa. Razgovori uz kavu postaju svakodnevni rituali, stvarajući priliku za smijeh i povezivanje. Iza svakog gutljaja krije se impresivna priča o nastanku tog napitka, koja počinje daleko od naših šalica.
Sve počinje od jedne bobice kave koja nosi priču svoje zemlje i čovjeka. Različiti uvjeti rasta, mikroklima, visina na kojoj kava raste i način berbe utječu na karakter svake šalice. U pržionicama, stručno upravljanje prženjem odredit će konačan okus.
Svoju savršenu kavu možete imati i vi! Hrvatski brend Steam Coffee nudi mljevenu premium 100 % Arabica kavu s kojom ćete svakim gutljajem osjetiti delikatni okus prave kave. Za one koji vole i malo eksperimentirati tu su i kave s raznim okusima poput naranča i čokolada, pistacija marcipan, vanilija i Snickers. Steam Coffee ekipa s velikim umijećem, znanjem te posvećenosti vodi taj slatki kava raj. Stoga uzmite svoju omiljenu šalicu, skuhajte kavu izabranog podrijetla i okusa pa uživajte u putovanju koje kava omogućava svakim gutljajem.
Osim u šalici kava je također nezaobilazan sastojak u mnogim desertima, a jedan od najpoznatijih je tiramisu. Ova talijanska slastica, koja je postala globalno popularna, koristi kavu kao jedan od glavnih sastojaka. Sloj piškota natopljenih u kavi, kremasti sloj od mascarpone sira, i završni dodir kakaa. Za ljubitelje kave, tiramisu je čarobno spajanje slatkog i gorkog, kave i kreme.
Za ovaj tiramisu sam odlučila koristiti Steam Coffee s okusom pistacija i marcipana, no prije sam ju naravno isprobala. Okus je mješavina gorkog, slatkog i blago kiselog uz navedenu aromu pistacija marcipana koja se savršeno uklopila. Uživala sam u svakom gutljaju.
RECEPT ZA TIRAMISU:
• SASTOJCI
Tiramisu
5 žumanjaka
130 g šećera
500 g mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
½ žličice praha vanilije
300 g piškota
200 ml kave (Steam Coffee pistacija marcipan)
Kakao
• PRIPREMA
Za početak skuhajte kavu i pustite da se ohladi.
Žumanjke, šećer i prah vanilije pjenasto izmutite pjenjačom ili mikserom te smjesu kuhajte na pari uz stalno miješanje pjenjačom desetak minuta, nakon čega ćete ju ohladiti (15-ak min). Kremu dok se hladi povremeno promiješajte da vam se ne stvore grudice.
Mascarpone sir prvo dobro izmiješajte pa onda dodajte kremu od žumanjaka i šećera i sve dobro izmiksajte.
Potom u kremu postepeno dodajte i umiješajte tučeno slatko vrhnje (umjesto slatkog vrhnja možete koristiti tučene bjelanjke), trebate dobiti glatku kremu.
Kod slaganja tiramisua, svaku piškotu kratko namočite u kavu i posložite na dno kalupa.
Na red piškota dodajte polovicu kremu pa još jedan red piškota i za kraj ostatak kreme.
Na kraju tiramisu pospite kakaom.
Tiramisu hladite 3-4 sata (idealno bi bilo preko noći) nakon čega je spreman za posluživanje i uživanje.
Dobar tek!
Za više kulinarskih ideja i inspiracija, posjetite moj profil Foodilica na Instagramu i TikToku. Dobar tek i uživajte u svakom zalogaju!