TIRAMISU S PISTACIJOM I MARCIPANOM – ELEGANCIJA KAVE U SVAKOM ZALOGAJU!

Steam Coffe s aromom pistacija i marcipana pruža jedinstveno iskustvo spajanja bogatstva kave, suptilne slatkoće i orašastih nota, što ga čini savršenim dodatkom klasičnom tiramisuu, podižući ovaj desert na novu razinu

RECENZIJA: INES KOLUNDŽIĆ

Kava, taj tamni napitak, najpoznatiji po svojoj sposobnosti da nas pokrene i drži budnima, zapravo skriva mnogo više od samog kofeina. Ona je puno više od običnog napitka. Kava spaja ljude iz svih dijelova svijeta, od različitih sredina, zanimanja i interesa. Razgovori uz kavu postaju svakodnevni rituali, stvarajući priliku za smijeh i povezivanje. Iza svakog gutljaja krije se impresivna priča o nastanku tog napitka, koja počinje daleko od naših šalica.

Sve počinje od jedne bobice kave koja nosi priču svoje zemlje i čovjeka. Različiti uvjeti rasta, mikroklima, visina na kojoj kava raste i način berbe utječu na karakter svake šalice. U pržionicama, stručno upravljanje prženjem odredit će konačan okus.

Svoju savršenu kavu možete imati i vi! Hrvatski brend Steam Coffee nudi mljevenu premium 100 % Arabica kavu s kojom ćete svakim gutljajem osjetiti delikatni okus prave kave. Za one koji vole i malo eksperimentirati tu su i kave s raznim okusima poput naranča i čokolada, pistacija marcipan, vanilija i Snickers. Steam Coffee ekipa s velikim umijećem, znanjem te posvećenosti vodi taj slatki kava raj. Stoga uzmite svoju omiljenu šalicu, skuhajte kavu izabranog podrijetla i okusa pa uživajte u putovanju koje kava omogućava svakim gutljajem.

Osim u šalici kava je također nezaobilazan sastojak u mnogim desertima, a jedan od najpoznatijih je tiramisu. Ova talijanska slastica, koja je postala globalno popularna, koristi kavu kao jedan od glavnih sastojaka. Sloj piškota natopljenih u kavi, kremasti sloj od mascarpone sira, i završni dodir kakaa. Za ljubitelje kave, tiramisu je čarobno spajanje slatkog i gorkog, kave i kreme.

Za ovaj tiramisu sam odlučila koristiti Steam Coffee s okusom pistacija i marcipana, no prije sam ju naravno isprobala. Okus je mješavina gorkog, slatkog i blago kiselog uz navedenu aromu pistacija marcipana koja se savršeno uklopila. Uživala sam u svakom gutljaju.

RECEPT ZA TIRAMISU:

• SASTOJCI
Tiramisu
5 žumanjaka
130 g šećera
500 g mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
½ žličice praha vanilije
300 g piškota
200 ml kave  (Steam Coffee pistacija marcipan)
Kakao

@foodilica

RECEPT ZA TIRAMISU: Sastojci: 5 žumanjaka 130 g šećera 500 g mascarpone sira 300 ml slatkog vrhnja ½ žličice praha vanilije 300 g piškota 200 ml kave (Steam Coffee pistacija marcipan) Kakao Priprema: 1. Za početak skuhajte kavu i pustite da se ohladi. 2. Žumanjke, šećer i prah vanilije pjenasto izmutite pjenjačom ili mikserom te smjesu kuhajte na pari uz stalno miješanje pjenjačom desetak minuta, nakon čega ćete ju ohladiti (15-ak min). Kremu dok se hladi povremeno promiješajte da vam se ne stvore grudice. 3. Mascarpone sir prvo dobro izmiješajte pa onda dodajte kremu od žumanjaka i šećera i sve dobro izmiksajte. 4. Potom u kremu postepeno dodajte i umiješajte tučeno slatko vrhnje (umjesto slatkog vrhnja možete koristiti tučene bjelanjke), trebate dobiti glatku kremu. 5. Kod slaganja tiramisua, svaku piškotu kratko namočite u kavu i posložite na dno kalupa. 6. Na red piškota dodajte polovicu kremu pa još jedan red piškota i za kraj ostatak kreme. 7. Na kraju tiramisu pospite kakaom. 8. Tiramisu hladite 3-4 sata (idealno bi bilo preko noći) nakon čega je spreman za posluživanje i uživanje. #volikuhajuživaj #tiramisu #tiramisurecipe #brzirecepti

♬ Souvenir De Paris – Martin Taylor

• PRIPREMA
Za početak skuhajte kavu i pustite da se ohladi.
Žumanjke, šećer i prah vanilije pjenasto izmutite pjenjačom ili mikserom te smjesu kuhajte na pari uz stalno miješanje pjenjačom desetak minuta, nakon čega ćete ju ohladiti (15-ak min). Kremu dok se hladi povremeno promiješajte da vam se ne stvore grudice.
Mascarpone sir prvo dobro izmiješajte pa onda dodajte kremu od žumanjaka i šećera i sve dobro izmiksajte.
Potom u kremu postepeno dodajte i umiješajte tučeno slatko vrhnje (umjesto slatkog vrhnja možete koristiti tučene bjelanjke), trebate dobiti glatku kremu.
Kod slaganja tiramisua, svaku piškotu kratko namočite u kavu i posložite na dno kalupa.
Na red piškota dodajte polovicu kremu pa još jedan red piškota i za kraj ostatak kreme.
Na kraju tiramisu pospite kakaom.
Tiramisu hladite 3-4 sata (idealno bi bilo preko noći) nakon čega je spreman za posluživanje i uživanje.

Dobar tek!

Za više kulinarskih ideja i inspiracija, posjetite moj profil Foodilica na Instagramu TikToku. Dobar tek i uživajte u svakom zalogaju!

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...