Zadar dobiva novu gastro priču: „Pijat na Pijaci“ vraća život u srce grada

Zadar uskoro postaje bogatiji za novu gastro manifestaciju koja spaja tradiciju, kreativnost i zajedništvo.
Riječ je o događaju „Pijat na Pijaci“, koji počinje 18. listopada 2025. Održavat će se redovito na zadarskoj tržnici izvan ljetne sezone.
Cilj je vratiti mirise, okuse i gradski šušur u središte grada.

Organizator je Adriatic Eventure DMC, u vlasništvu Gorana Sremeca, dugogodišnjeg turističkog djelatnika.
Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice grada Zadra, Grada Zadra, Tržnica Zadar te brojnih lokalnih ugostitelja, OPG-ova i vinara.

Gastro priča koja spaja ljude, okuse i grad

„Pijat na Pijaci“ održavat će se svake subote od 11 do 17 sati (18. i 25. listopada te 8., 15. i 22. studenog 2025.).
Na tržnici će se okupljati lokalni chefovi, ugostitelji, OPG-ovi i mali proizvođači.
Posjetitelji će moći uživati u bogatstvu okusa i mirisa koji osvajaju sva osjetila.

Manifestacija donosi i tematske radionice za djecu i odrasle. Atmosfera će biti opuštena, uz dobru hranu i druženje. „Pijat na Pijaci“ postaje novo mjesto za susrete, razgovore i zajedničke uspomene.


To je prostor gdje se Zadrani mogu ponovno povezati jedni s drugima i sa svojim gradom.

Pijaca ponovno diše punim plućima

Cilj projekta je vratiti život u povijesno središte Zadra i približiti lokalne ugostitelje građanima.
Manifestacija pokazuje autentično lice zadarske gastronomije i potiče kreativnost lokalnih chefova.
To je mjesto na kojem mogu predstaviti nove koncepte, jela i ideje.

„Želimo da prvenstveno Zadrani ponovno osjete Pijacu kao središnje gradsko mjesto – da se ondje susreću, razgovaraju i druže, a sve to u malo drugačijem ruhu okusa, mirisa i emocija ‘Pijata na Pijaci’. Ovo je ujedno i odlično mjesto za sve turiste u gradu i regiji, kako bi imali potpuni doživljaj destinacije na jednom mjestu. ‘Pijat na Pijaci’ nije samo gastro događaj, već i platforma koja potiče razvoj lokalne gastro scene i povratak duhu grada“, poručuju iz Adriatic Eventure DMC-a.

Zadar ponovno za stolom – tamo gdje najbolje priče nastaju

Ove jeseni Zadar dobiva novu gastro priču jer najbolje se priče stvaraju uz dobro jelo za velikim stolom.
Zadarska Pijaca ponovno postaje srce grada – mjesto susreta, okusa i emocija, baš kao što je to oduvijek bila.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Valamar ostvaruje rast poslovanja u skladu sa strateškim ciljevima

Poreč, 23. listopada 2025. – Prema objavljenim rezultatima za...

Raise the Bar Youth: Program koji učenicima otvara vrata uspješne karijere u turizmu i ugostiteljstvu

Zagreb, 21. listopada 2025. – Sve srednje turističke i...

Splitski restoran Mokosh među najboljim svjetskim projektima dizajna interijera

Veliko priznanje hrvatskom dizajnu Restoran Mokosh iz Splita uvršten je...

Šibenik domaćin ključnog skupa stručnjaka kamping industrije

Šibenik će od 27. do 29. listopada biti središte...