SVJETSKI DAN GINA: Proslavite ovo ljetno osvježavajuće piće!

Danas, svake druge subote u lipnju, obilježava se Svjetski dan gina. Otkrijte zašto je gin, jedno od najzdravijih žestokih pića i koje sve benefite donosi.

Naravno, svi znamo da alkohol nije naročito zdrav. Ipak, manje je poznato da gin sadrži brojne korisne sastojke koji mogu ojačati imunološki sustav, pa čak i poboljšati vaš izgled! Uz tekilu, gin se smatra jednim od “najzdravijih” žestokih pića. U ovom članku saželi smo sve prednosti koje donosi čaša gina!

1. Jačanje imunološkog sustava
Gin je bogat borovnicama koje su pune antioksidansa. Naime, zdravi sastojci bobica kleke, u ovom slučaju flavonoidi, pozitivno djeluju na naš kardiovaskularni sustav. Ovi antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i jačaju vaš imunološki sustav.

2. Bolja koža
Plodovi kleke također djeluju na kožu. Sastojci u ginu, posebice borovnice, mogu pomoći u održavanju zdrave i sjajne kože. Antioksidansi iz borovnica pomažu u borbi protiv starenja kože i održavanju njenog mladolikog izgleda.

3. Nizak kalorijski unos
U usporedbi s drugim alkoholnim pićima, gin sadrži manje kalorija. To ga čini idealnim pićem za one koji paze na unos kalorija.

4. Pomoć pri probavi
Biljni sastojci u ginu, kao što su smreka i korijander, poznati su po svojim svojstvima koja mogu poboljšati probavu i pomažu protiv nadutosti.

5. Ublažavanje simptoma prehlade
Gin se tradicionalno, još od srednjeg vijeka koristi kao sredstvo za ublažavanje simptoma prehlade i gripe, zahvaljujući svojim biljnim sastojcima koji djeluju protuupalno.

Sljedeći put kad posegnete za osvježavajućim pićem sjetite se da gin, uz svoje okuse i mirise, donosi i niz zdravstvenih dobrobiti. Uživajte odgovorno i proslavite Svjetski dan Gina uz čašu ovog nevjerojatnog pića!

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...