Pobjednica METRO Junior Top Chefa je Anđela Kurilj iz Splita

Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split istaknula se kao pobjednica METRO Junior Top Chefa natjecanja

U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u subotu 20. travnja, u sklopu Weekend Food Festivala u Rovinju, pobijedila je Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split. Drugo mjesto osvojio je Filip Viljevac iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, dok je Ivano Grgić iz Ugostiteljske škola Opatija završio na trećem mjestu.

Pobjednica je osvojila edukaciju u Gastronometro centru, jedinstvenom ekosistemu turske ugostiteljske industrije, drugoplasirani će proći usavršavanje i stažiranje kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s MICHELINOVOM zvjezdicom u Španjolskoj, dok će treće plasirani imati priliku obaviti stručnu praksu kod Tibora Valinčića, chefa restorana Dubravkin put.

Tijekom 90 minuta pet učenika pripremalo je predjelo i glavno jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Svi finalisti su kuhali s istim namirnicama koje su bili tajna do samog početka natjecanja. Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put, Maximilian Thomae, direktor Gastronometro centra, Matija Bogdan, executive chef Aminess Hotels & Resorts, Pantelija Pekić, Klub Gastronomada, Davor Butković, Kult Plave Kamenice, Gordan Zečić, urednik Dobre hrane i Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane tvrtke METRO Hrvatska najvišim su ocjenama nagradili upravo Anđelu Kurilj.

“METRO se tijekom više od dvadeset godina poslovanja na hrvatskom tržištu pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu. Kao jedan od najvećih izazova s kojim se taj sektor susreće je nedostatak kvalitetne i kvalificirane radne snage zbog čega smo ovim projektom odlučili doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj. Čestitamo pobjednici, ali i svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem izdanju projekta”, izjavio je direktor marketinga METRO Hrvatska, Igor Kotaran.

METRO Hrvatska ove je godine ponovno je pokrenuo projekt METRO Junior Top Chef u kojem budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te dodatno razvijati svoju karijeru. U projektu je sudjelovalo pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu.

Svaki Regionalni centar nominirao je pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 pokazalo svoja znanja i kreativnost te odmjerilo kuharske sposobnosti u sučeljavanjima dva kruga natjecanja koja su prethodila velikom finalu.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...