Hrvatski kulen u Top 10 najboljih mesnih proizvoda na svijetu

Prestižni portal “TasteAtlas” svrstao slavonski i baranjski kulen među 10 najboljih mesnih delicija za 2023./24. godinu

Portal “TasteAtlas” nedavno je objavio rang-listu “100 najboljih mesnih proizvoda na svijetu” za razdoblje 2023./24. godinu. Na toj listi, među prvih deset, našli su se i hrvatski proizvodi – slavonski i baranjski kulen. Ova prestižna priznanja dodatno potvrđuju vrhunsku kvalitetu i jedinstveni okus naših tradicionalnih mesnih specijaliteta. Uz slavonski i baranjski kulen, koji su se plasirali u Top 10, na popis su uvršteni i dalmatinski pršut, kulenova seka, istarski i drniški pršut te dalmatinska panceta.

Najboljim mesnim proizvodima na svijetu proglašeni su čuveni španjolski iberijski pršuti, dok su među vodećima, uz naše kulene, i nadaleko poznati talijanski Parma i San Danijele pršuti te španjolski iberijski pršuti, dok su među vodećima, uz naše kulene, i nadaleko poznati talijanski Parma i San Danijele pršuti te španjolski Serrano pršut. Ova priznanja dodatno potvrđuju iznimnu kvalitetu i globalnu prepoznatljivost hrvatskih tradicionalnih mesnih delicija.

Ovaj uspjeh na globalnoj rang-listi “TasteAtlas” ne samo da potvrđuje vrhunsku kvalitetu i jedinstvenost hrvatskih mesnih proizvoda, već također predstavlja priznanje za trud i predanost domaćih proizvođača u očuvanju tradicije i autentičnosti. Hrvatski kulen, pršuti i panceta time su još jednom dokazali da se ravnopravno mogu nositi s najboljim svjetskim delicijama, čineći ponosnim sve ljubitelje i proizvođače ovih specijaliteta.

Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...