Zlatni uspjeh Vina Belje na nacionalnim natjecanjima

Petnaest zlatnih medalja za izabrana Vina Belje na nedavnim domaćim degustacijama

Ocjenjivanja vina u Hrvatskoj iz godine u godinu postaju sve značajnija, a nagrade s domaćih ocjenjivanja sve više dobivaju na važnosti među potrošačima. Svibanj i lipanj su tradicionalno mjeseci s najviše vinskih festivala i ocjenjivanja kvalitete vina pa osvojene nagrade predstavljaju pravi vjetar u leđa za vina prethodne berbe koja upravo u ovom periodu izlaze na tržište.

U zadnjih mjesec dana Vina Belje su osvojila 15 zlatnih medalja za kvalitetu i to s Festivala graševine u Kutjevu, s ocjenjivanja Vinodar u Daruvaru, s 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini i s baranjskog Vinatlona. Uz osvojena zlata, beljski premium merlot je i najbolje ocijenjeno crno vino u Sv. Ivanu Zelini što je još jedna potvrda iznimnog potencijala Baranje kao regije crnih vina.

Zlatnim medaljama su se okitili premium graševina, premium merlot, kupaža cabernet sauvignon-merlot, te cijela linija Goldberg koja uključuje Goldberg Graševinu, Goldberg Red i Goldberg White. Svoje prvo zlato je osvojio i Ruby 2021. izborna berba u kojoj se spajaju frankovka i merlot. Ovo poluslatko vino velika je novost u asortimanu crnih Vina Belja, a odlikuju ga uravnoteženi tanini i mekoća te izražajna rubinsko crvena boja po kojoj je vino i dobilo ime.

“Domaća ocjenjivanja nam donose lokalni i nacionalni prestiž što je za graševinu posebno važno. U našim vinogradima prevladava graševina pa svake godine stvaramo tri potpuno zasebne i različite linije graševine od kojih svaka ipak ima jasan potpis Baranje i hrvatskog Podunavlja. Naša premium graševina iz berbe 2023. tek je krenula na tržište i već je osvojila četiri zlata. Te medalje su najbolja potvrda da smo iskoristili puni potencijal naših vinograda i u zahtjevnoj godini kakva je bila 2023. Moram istaknuti i da smo iznimno ponosni i na zlatne medalje za vina iz ultra premium linije Goldberg jer ona predstavljaju vrhunac kvalitete koja dolazi iz našeg podruma”, rekla je enologinja Vina Belje, Marijana Škiljo.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Revolucija u borbi protiv bacanja hrane: Crumbs.hr nudi popuste od 50 % i više!

Uz više od 100 partnera i tisuće korisnika, inovativna...

Valentinovo u Esplanadi s potpisom chefice Ane Grgić Tomić

Proslavite najromantičniji dan u godini uz vrhunske delicije, otmjenu...

Deseti Vinart Biz Edition: Festival vina koji spaja najbolje od najboljeg!

Jubilarno izdanje ovog prestižnog vinskog događaja donosi mjesec dana...

Tik Tok, društvene mreže i gastronomija – Nova era prehrambenih trendova

Kako će društvene mreže i umjetna inteligencija oblikovati budućnost...