Narudžba kebaba u Hrvatskoj: Jeste li znali da ih se pojede 1500 dnevno?

Narudžba kebaba u Hrvatskoj ne pokazuje znakove usporavanja. U posljednjih godinu dana zabilježeno je više od 567.000 narudžbi kebaba putem Glova. Podaci, prikupljeni u suradnji s brendom Ali Kebaba povodom Svjetskog dana kebaba (11. srpnja), pokazuju da kebab postaje sve popularniji obrok među Hrvatima.

Više od 1500 kebaba dnevno: svakodnevna navika

Korisnici u Hrvatskoj prosječno naručuju više od 1.550 kebaba dnevno. To je 64 kebaba svakog sata. U istom razdoblju ukupno je dostavljeno više od 226 tona kebaba.

Broj narudžbi koje uključuju kebab povećao se za 32 %. Potrošnja po korisniku porasla je za 25 % u odnosu na prošlu godinu. Ljubav prema ovom jelu raste – i to iz dana u dan.

Koji gradovi najviše naručuju kebab?

Zagreb drži prvo mjesto po broju narudžbi. Međutim, Split bilježi izniman rast od čak 46 %, a Slavonski Brod prati s rastom od 32 %. U Splitu je rast posebno vezan uz otvaranje nove poslovnice Ali Kebabe u City Centeru One.

Najvjerniji ljubitelj kebaba dolazi upravo iz Zagreba. On je u jednoj godini naručio čak 127 puta.

Valentinovo: dan kada se naručilo najviše kebaba

Najveći broj narudžbi zabilježen je 14. veljače. Na Valentinovo je naručeno čak 1.606 kebaba. Ljubav se te večeri izražavala ne samo ružama, već i – kebabom.

Korisnici najviše naručuju kebab oko 20 sati. Zanimljivo, najaktivnija minuta bila je 16. travnja u 19:37, kada je u jednoj minuti isporučeno 9 kebaba.

Petak je najpopularniji dan za kebab narudžbe

Petak čini čak 16 % svih tjednih narudžbi. Slijede četvrtak i srijeda. Jasno je da kraj tjedna donosi povećanu potrebu za brzom i ukusnom hranom.

Što najčešće naručujemo?

U ponudi Ali Kebabe najpopularniji je kebab u domaćoj lepinji. No, mnogi korisnici biraju i laganiju verziju u tortilji ili kebab poslužen na salati. Moguće je birati između piletine, junetine ili steak kebaba.

Razni prilozi poput svježeg povrća, umaka i začina omogućuju korisnicima da prilagode svoj kebab po želji.

Kebab postaje dio svakodnevice

Prema svemu sudeći, narudžba kebaba u Hrvatskoj postaje svakodnevna navika. Popularnost raste u svim dijelovima zemlje. Glovo i Ali Kebaba nastavit će pratiti trendove i korisnicima donositi obroke koji odgovaraju njihovim ukusima.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Valamar ostvaruje rast poslovanja u skladu sa strateškim ciljevima

Poreč, 23. listopada 2025. – Prema objavljenim rezultatima za...

Raise the Bar Youth: Program koji učenicima otvara vrata uspješne karijere u turizmu i ugostiteljstvu

Zagreb, 21. listopada 2025. – Sve srednje turističke i...

Splitski restoran Mokosh među najboljim svjetskim projektima dizajna interijera

Veliko priznanje hrvatskom dizajnu Restoran Mokosh iz Splita uvršten je...

Šibenik domaćin ključnog skupa stručnjaka kamping industrije

Šibenik će od 27. do 29. listopada biti središte...