Sladoled od vanilije s maslinovim uljem: Savršeni spoj slatkog i slanog

Klasični sladoled od vanilije s modernim dodatkom meda, maslinovog ulja i pekan oraha za nevjerojatan okus

RECENZIJA: INES KOLUNDŽIĆ

Ovaj recept za sladoled od vanilije s maslinovim uljem i dodatkom meda i oraha nudi jedinstven i sofisticiran twist na klasični desert. Klasičan sladoled od vanilije, pripremljen od mahune vanilije, bourbon vanilije u prahu, slatkog vrhnja i kondenziranog mlijeka, služi kao savršena osnova za inovativni preljev koji uključuje maslinovo ulje, med, pekan orahe i prstohvat soli.

Sladoled, obogaćen bogatim i kremastim okusom vanilije, dobiva dodatnu dimenziju kada se prelije maslinovim uljem. Ova kombinacija neočekivanih sastojaka — limuna, maslinovog ulja, meda i oraha — stvara nevjerojatno kompleksan okus koji uspješno spaja slatkoću i slanost. Iako bi se mogli činiti kao sastojci iz narodne medicine, oni zapravo čine sladoled izuzetno delikatnim i uzbudljivim iskustvom za nepce.

Priprema sladoleda je jednostavna: sve što trebate je umutiti slatko vrhnje s vanilijom i kondenziranim mlijekom, a zatim smjesu zamrznuti najmanje osam sati. Prije posluživanja, ostavite sladoled da se malo odmrzne kako bi bio lakši za vađenje. Uživajte u ovom desertu kroz cijelu godinu, bilo da je ljeto ili zima, i neka vam ovaj jednostavan, ali sofisticiran recept donese užitak bez obzira na sezonu.

@foodilica

Jedete li 🍦tijekom cijele godine ili samo po ljetu? Ja ga jedem cijele godine, po ljeti više voćne okuse, a kada zahladi one “masne”. Ovo je zapravo jednostavni sladoled od vanilije kojeg smo malo učinili fancy. Preko sladoleda je potrebno preliti malo maslinovog ulja i meda, naribati limunovu koricu, posuti s pekan orasima (mogu i obični) i za kraj malo posoliti. Recept za sladoled: Sastojci: 1 mahuna vanilije ½ žličice bourbon vanilije u prahu 500 ml slatkog vrhnja 180 g kondenziranog zaslađenog mlijeka Priprema: U jednu zdjelu dodajte slatko vrhnje, sjemenke jedne mahune vanilije, kondenzirano mlijeko i bourbon vaniliju u prahu. Pjenjačom umutite u teksturu mekog šlaga. Smjesu prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču najmanje osam sati. Sladoled izvadite 5 min prije konzumacije kako bi ga lakše vadili. #volikuhajuživaj #icecream #vanilla #icecreamrecipe

♬ Sve Smo Mogli Mi – Jadranka

• SASTOJCI
1 mahuna vanilije
1/2 žličice bourbon vanilije u prahu
500 ml slatkog vrhnja
180 g kondenziranog zaslađenog mlijeka

PRELJEV
Maslinovo ulje
Med
Pekan orasi
Prstohvat soli

PRIPREMA
1.) Priprema smjese:
U zdjeli pomiješajte slatko vrhnje, sjemenke jedne mahune vanilije, kondenzirano mlijeko i bourbon vaniliju u prahu. Pjenjačom umutite smjesu dok ne postane pjenasta i ujednačena.

2.) Zamrzavanje:
Smjesu prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje. Ostavite u zamrzivaču najmanje osam sati, ili dok se potpuno ne stvrdne.

3.) Priprema za posluživanje:
Prije posluživanja, izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga pet minuta da se malo odmrzne, što će olakšati vađenje.

4.) Prelijevanje i posipanje:
Zagrabite malo ili više sladoleda od vanilije, prema želji. Prelijte s maslinovim uljem i medom. Pospite pekan orasima i dodajte prstohvat soli.

Savjet: Sladoled možete uživati tijekom cijele godine, bilo da je ljeto ili zima. Ovaj recept pruža savršenu kombinaciju okusa koja će zadovoljiti sve sladokusce.

Dobar tek!

Za više kulinarskih ideja i inspiracija, posjetite moj profil Foodilica na Instagramu TikToku. Dobar tek i uživajte u svakom zalogaju!

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje, u našem nedavnom objavljenom članku.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

KRUH&TORTA&OBRTNIK: Održan uspješan skup pekarsko-slastičarske industrije

Obrtnička zadruga PESLA obilježila je 86. obljetnicu organizacijom sajma...

Petra Jelenić se pridružuje timu Mate Jankovića u restoranu “SOL- tapas na hrvatski”

Istaknuta slastičarka Petra Jelenić, poznata iz emisije Slatka kuharica,...

Zelinska kestenijada-Jesenska avantura na obroncima Zelinske gore

Doživite čaroliju prirode uz šetnje, natjecanja i autentične jesenske...

Jubilarna 20. Bučijada: Najveći događaj do sada s 10 tona dekoracija i više od 200 izlagača

Ovog petka počinje Bučijada s bogatim programom za sve...