Podravka lansira novu liniju noodlesa iz vlastite proizvodnje

Uz najmoderniju proizvodnu liniju, Podravka će uskoro na tržište plasirati svoje prve noodles proizvode, s kapacitetom od preko 40 milijuna komada godišnje

Podravkina Tvornica tjestenine dobila je novu liniju na kojoj će se proizvoditi noodles proizvodi. Investicija vrijednosti nešto više od 5,5 milijuna eura započela je još prošle godine, a trenutno je u tijeku probna proizvodnja. Uskoro se očekuje i puštanje prvih noodles proizvoda proizvedenih u Tvornici tjestenine na tržište. Investicija će osigurati vlastitu proizvodnju, pridonijeti proizvodnoj efikasnosti te većoj fleksibilnosti proizvodnje.

Nova linija ima kapacitet od deset tisuća komada po satu, što omogućuje proizvodnju od preko četrdeset milijuna komada noodlesa godišnje. Riječ je o visoko automatiziranoj liniji, od ulaza sirovine do pakiranja. Također, Podravkini noodlesi proizvode se od visoko kvalitetnog brašna iz vlastitih pogona, što je preduvjet visoke kvalitete gotovih noodlesa.

Podravkini noodlesi proizvode se za hrvatsko tržište, a izvoze se i na petnaestak tržišta jugoistočne i srednje Europe. Ovim projektom Podravka će još snažnije zakoračiti u rastuću kategoriju instant jela, čime mlađoj ciljnoj skupini nudi brz i praktičan obrok. Također, osim povećanja proizvodnih kapaciteta, nova linija omogućila je i otvaranje dvadesetak novih radnih mjesta.

Tvornica tjestenine otvorena je još početkom ove godine i bila je prva novoizgrađena u Podravkinom segmentu Prehrane u posljednjih 17 godina. Njenom izgradnjom Podravka je značajno podigla kapacitete i osnažila vlastitu proizvodnju tjestenine, što je dodatno potvrđeno i novom linijom za noodlese.


Sve je to dio snažnog investicijskog ciklusa Grupe Podravka koji se provodi u skladu sa Strategijom poslovanja do 2025. i bliži se svome kraju. Njegovi su prioriteti tijekom cijelog trajanja ostali nepromijenjeni – modernizacija, uvođenje novih tehnologija i digitalizacija, podizanje efikasnosti i energetske učinkovitosti te daljnje unapređenje radnih uvjeta.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...