NUTKO – neodoljiv okus lješnjaka koji osvaja na prvi zalogaj!

Hrvatski brend Nutko donosi bogat i kremast maslac od lješnjaka koji će osvojiti sve ljubitelje orašastih okusa

RECENZIJA: INES KOLUNDŽIĆ

Ima nešto posebno u lješnjacima! Možete uživati u njima sirovima, ali pečenje lješnjaka doista ističe njihovu toplu, orašastu aromu i okus, a uz to i cijela kuća predivno miriše.

Lješnjaci su prava superhrana, bogati nutrijentima koji pružaju brojne zdravstvene koristi. Bilo da ih konzumirate u slasticama, kao grickalice ili kao dodatak jelima, oni će zasigurno obogatiti vašu prehranu.
Imala sam priliku isprobati maslac od lješnjaka hrvatskog brenda koji nosi simpatično ime, Nutko. Iako piše da maslac ima samo jedan sastojak, lješnjake iz ekološkog uzgoja, ja bih rekla da postoji još jedan, a on je posvećenost. Maslac od lješnjaka je prirodni proizvod koji se dobiva mljevenjem prženih lješnjaka u glatku, kremastu pastu. Ovaj ukusni maslac ne samo da ima bogat, orašast okus, već nudi i mnoge zdravstvene koristi, čineći ga savršenim dodatkom vašoj prehrani. Izuzetno je bogat hranjivim tvarima, što ga čini odličnim izvorom energije, zdravih masti, vlakana, vitamina i minerala.

Ako me pitaš što još volim kod ovog maslaca, onda je to činjenica da je sjajan u kombinaciji sa svime – palačinkama, zobenoj kaši, keksima, kolačima pa čak i u slanim jelima. Nutko maslac možete pronaći u različitim pakiranjima od 20 g, 100 g, 200 g, 500 g pa sve do 1500 g.

Također, Nutko u svojoj ponudi osim maslaca ima i namaz od lješnjaka koji će oduševiti svakog sladokusca.

Nutko namaz i maslac od lješnjaka možete pronaći na više prodajnih mjesta:Čakovcu u Međimurskom štacunu (Svetojelenska cesta 13), u Prelogu u trgovini Vino i fino (Trg bana Jelačića 3), u Varaždinu u trgovini Ben-Hur (Bakaćeva 1) te u Dubrovniku u Đusto na pjat i Međimurskom celeru (Izvorska 3). Također, dostupni su i u Toplicama Sveti Martin te putem online trgovine ValFresco Direct.

Za više informacija ili narudžbu možete kontaktirati na broj 091 5495 681 ili putem e-maila nutkohr@gmail.com.

Iako mi je maslac, a i namaz od lješnjaka najdraži kada ga jedem na žlicu odlučila sam ipak napraviti jednu slasticu koja većini izaziva zazubice, a to je “lava cake”. Ovo je lava cake u kojemu je upravo Nutko maslac od lješnjaka glavna zvijezda.

LAVA CAKE OD LJEŠNJAKA

• SASTOJCI
80 g Nutko maslaca od lješnjaka
80 g bijele čokolade
55 g maslaca
2 jaja
40 g smeđeg šećera
30 g brašna
~ prstohvat soli

@foodilica

LAVA CAKE OD LJEŠNJAKA🌰✨ Za sve ljubitelje lješnjaka! Nutko mi je poslao svoj maslac i namaz od lješnjaka, odlični su za jesti na žlicu (moj omiljeni način) u nekoj slastici ili slanom jelu. Sastojci: 80 g Nutko maslaca od lješnjaka 80 g bijele čokolade 55 g maslaca 2 jaja 40 g smeđeg šećera 30 g brašna Prstohvat soli Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 ℃. Kalupe premažite maslacem, pospite brašnom i stavite u hladnjak na oko 10 minuta. U zdjelu otpornu na toplinu stavite bijelu čokoladu, obični maslac i maslac od lješnjaka. Zagrijte na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok se sve potpuno ne otopi i postane glatka smjesa. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. U posebnoj zdjeli sjedinite jaja, šećer, sol i brašno. Postupno ulijevajte otopljenu smjesu od lješnjaka, maslaca i čokolade i miješajte dok se ne sjedini. Ulijte smjesu u pripremljene kalupe. Pecite 10-15 minuta (sve ovisi o veličini kalupa i jačini pećnice) dok rubovi ne budu čvrsti, a sredina još uvijek mekana. Pustite da odstoji 1 minutu. Preokrenite na tanjur dok je toplo, pospite šećerom u prahu, prelijte s još malo masla i namaza od lješnjaka i pospite malo nasjeckanih lješnjaka. Uživajte! #lavacake #brzirecepti #lješnjak #hazelnut

♬ Souvenir De Paris – Martin Taylor

• PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalupe premažite maslacem, pospite brašnom i stavite u hladnjak na oko 10 minuta.
U zdjelu otpornu na toplinu stavite bijelu čokoladu, obični maslac i maslac Nutko od lješnjaka. Zagrijte na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok se sve potpuno ne otopi i postane glatka smjesa. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
U posebnoj zdjeli sjedinite jaja, šećer, sol i brašno. Postupno ulijevajte otopljenu smjesu od lješnjaka, maslaca i čokolade i miješajte dok se ne sjedini.
Ulijte smjesu u pripremljene kalupe.
Pecite 10-15 minuta (sve ovisi o veličini kalupa i jačini pećnice) dok rubovi ne budu čvrsti, a sredina još uvijek mekana. Pustite da odstoji 1 minutu. Preokrenite na tanjur dok je toplo, pospite šećerom u prahu, prelijte s još malo masla i namaza Nutko od lješnjaka i pospite malo nasjeckanih lješnjaka.

Dobar tek!

Za više kulinarskih ideja i inspiracija, posjetite moj profil Foodilica na Instagramu TikToku. Dobar tek i uživajte u svakom zalogaju!

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Vina Belje trijumfirala na Mundus Vini i Berliner Wine Trophyju!

Dvostruko zlato za Vina Belje - najbolji hrvatski proizvođač...

20 godina izvrsnosti: Vinarija Antunović predstavila nova vrhunska vina!

Ekskluzivna proslava i premijera Grand Selection linije u Zagrebu NAPISAO: TOMISLAV...

The Hotel Ljubljana: Spoj povijesti i modernog luksuza u samom centru grada!

Jedinstvena kombinacija povijesti, inovacije i vrhunskog smještaja koja oduzima...