Početak Split Springa je uskoro – evo svih detalja

Ovogodišnji Split Spring by Staropramen će se održati ispred Galerije umjetnina u Splitu

Splićanima omiljeno i sada već tradicionalno gourmet druženje, Split Spring by Staropramen vraća se šestu godinu za redom i to ove godine u Ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, ili kako neki Splićani opisuju tu lokaciju – ispred Mista. Od 23. svibnja do 1. lipnja tijekom deset dana konačno će Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji.

Tijekom deset dana ček deset omiljenih splitskih ugostitelja pripremat će vrhunske street food specijalitete, ali očekuju nas i nastupi splitskih DJ-a te live nastupi. Tu će biti i chill zona, zona za čitanje, Bestie kutak za udomljavanje ljubimaca, ali i neke dnevne aktivnosti poput slikarskih radionica, te humanitarna akcija.

Split Spring u svojih pet dosadašnjih izdanja pokazao je kako su Splićani željni ovakvih manifestacija, a pozitivne reakcije brojnih turista generirale su tisuće i tisuće oduševljenih objava na društvenim mrežama. Osim toga, Split je pokazao kako je njegov festivalski street food promišljeniji i kreativniji nego igdje drugdje pa ćemo tako ove godine ponovo uživati u specijalitetima Artičoka koje priprema njihov chef Stipe Šušnjara, tu je i novootvoreni bistro Hoba koji svoju jela bazira na hobotnici, zatim Uje koje nam iz godine u godinu donosi odlične mediteranske specijalitete.

Tu je i Chef Ivan Temšić za svoje eVala restorane, na Split Springu sudjeluje i popularno Misto ispred kojeg se festival i odvija, kao i Pigeria Gudin kao novo ime splitske gastronomske scene te Biberon. Novo ime na festivalu je i Sexy Cow poznat po svojim savršenim tortillama za koje se uvijek čeka u redu, kao i bistro Toč, a tu su i Ferdinand knedle koje će pobrinuti za ponudu slatkog. Uz sve to idealno će pasati hladni Staropramen ili ledeni koktel na bazi Hendricksa.


Već na sam spomen ovih imena sigurno je da nam se sprema pravi gastro spektakl, a što će se točno kuhati na kojoj kućici saznat ćemo u narednim danima.

Jedno je sigurno, Split opet postaje “centar svita”, i to gastronomski centar svijeta, a s obzirom na to da terminski obuhvaća i praznik, sigurni smo da će se velika većina vas koja ovo čita zaputiti u Split i uživati u njegovim specijalitetima i programu! Vidimo se na Split Springu od 23. svibnja!

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

HUSARI S PISTACIJAMA – SLATKI BLAGDANSKI POKLON SVETOG NIKOLE

Dan Svetog Nikole simbol je darivanja i dobrote, a...

PIK Vrbovec – Nacionalna oznaka izvrsnosti za svježe svinjsko meso!

Svježe meso PIK Vrbovca od sada nosi prestižnu oznaku...

Sveti Ivan Zelina ponosni laureat na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Grad osvojio prestižnu nagradu Turističke prizme na regionalnoj konferenciji...

DAVOR GAŠPAR – Pionir uzgoja tartufa u Hrvatskoj:”Tartufi ne poznaju granice, samo pravu klimu, tlo s kalcijem i vlagu”

Diplomirani inženjer šumarstva Davor Gašpar jedini je registrirani proizvođač...