Unesite dašak profesionalizma u svoje kućne zabave uz recepte iskusnih barmena i oduševite obitelj i prijatelje vrhunskim koktelima
Kraj godine vrijeme je koje provodimo s obitelji i prijateljima, bilo da smo u izlascima ili smo na brojnim kućnim tulumima. Ako ste jedni od onih koji vole okupljati ekipu doma i pripremati kreativne koktele, imamo nekoliko ideja kako biste mogli dovesti svoj tulum na novu razinu. Iskusni barmeni Roman Rabik i Ante Luka Presečan iz Alce Zagreb donose vam 4 recepta za koktele koji će oduševiti i najzahtjevnije članove vaše obitelji i prijatelja. Uz tek malo truda i pripreme, ovi kokteli u kojima je glavni sastojak biljni liker Barun bit će prava zvijezda ovih blagdana.
“Za pripremu koktela najvažniji su vrhunski sastojci i malo kreativnosti. U ovom slučaju, Barun biljni liker ima sve što je potrebno za kvalitetan koktel: dokazana kvaliteta, bez umjetnih bojila i okusa te privlačne arome anisa, komorača i pelina, koje se sjajno nadopunjuju s drugim sastojcima i začinima”, kaže Roman Rabik.
A ako želite provjeriti kako to rade profesionalci, kokteli s Barunom čekaju vas u Zvečka baru na Europskom trgu u sklopu Adventa u Zagrebu sve do 7. siječnja.
Bronhi
40 ml Barun
10 ml Absinthe
15 ml sok limete
100 ml tonik
Ukras: Lime coin
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti “novčićem” od korice limete.
Jaffa
30 ml Aquavit
20 g drobljenih kakao zrna (nibs)
20 ml Barun
20 ml sok limete
Tonik top up
Ukras: kora naranče i/ili Jaffa keks
Ubaciti 20 grama drobljenih kakao zrna (nibs) u bocu Baruna te ostaviti 24 sata.
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti koricom naranče i Jaffa keksom.
Vragec
20 ml Arette Reposado tekila
20 ml Barun
30 ml Zvečevo Borovnica
15 ml limun
100 ml ginger beer
Ukras: borovnica ili menta
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti buketićem mente i /ili nekoliko borovnica.
Medenjak
30 ml Barun
20 ml Medica
15 ml limun
100 ml Double dutch Ginger Ale
Ukras: medenjak
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti medenjakom.