Savršeni kokteli za blagdanske trenutke: Recepti koje možete pripremiti kod kuće

Unesite dašak profesionalizma u svoje kućne zabave uz recepte iskusnih barmena i oduševite obitelj i prijatelje vrhunskim koktelima

Kraj godine vrijeme je koje provodimo s obitelji i prijateljima, bilo da smo u izlascima ili smo na brojnim kućnim tulumima. Ako ste jedni od onih koji vole okupljati ekipu doma i pripremati kreativne koktele, imamo nekoliko ideja kako biste mogli dovesti svoj tulum na novu razinu. Iskusni barmeni Roman Rabik i Ante Luka Presečan iz Alce Zagreb donose vam 4 recepta za koktele koji će oduševiti i najzahtjevnije članove vaše obitelji i prijatelja. Uz tek malo truda i pripreme, ovi kokteli u kojima je glavni sastojak biljni liker Barun bit će prava zvijezda ovih blagdana.

“Za pripremu koktela najvažniji su vrhunski sastojci i malo kreativnosti. U ovom slučaju, Barun biljni liker ima sve što je potrebno za kvalitetan koktel: dokazana kvaliteta, bez umjetnih bojila i okusa te privlačne arome anisa, komorača i pelina, koje se sjajno nadopunjuju s drugim sastojcima i začinima”, kaže Roman Rabik.

A ako želite provjeriti kako to rade profesionalci, kokteli s Barunom čekaju vas u Zvečka baru na Europskom trgu u sklopu Adventa u Zagrebu sve do 7. siječnja.  

Bronhi
40 ml Barun
10 ml Absinthe
15 ml sok limete
100 ml tonik
Ukras: Lime coin

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti “novčićem” od korice limete.

Jaffa
30 ml Aquavit
20 g drobljenih kakao zrna (nibs)
20 ml Barun
20 ml sok limete
Tonik top up
Ukras: kora naranče i/ili Jaffa keks

Ubaciti 20 grama drobljenih kakao zrna (nibs) u bocu Baruna te ostaviti 24 sata.
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti koricom naranče i Jaffa keksom.

Vragec
20 ml Arette Reposado tekila
20 ml Barun
30 ml Zvečevo Borovnica
15 ml limun
100 ml ginger beer
Ukras: borovnica ili menta

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti buketićem mente i /ili nekoliko borovnica.

Medenjak
30 ml Barun
20 ml Medica
15 ml limun
100 ml Double dutch Ginger Ale
Ukras: medenjak

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti medenjakom.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Vinski trendovi 2025: Novo doba u vinskom svijetu

Što nas čeka? Lagana vina, održivost i povratak provjerenim...

Premijera Mladih Malvazija: Vinistrin 13. En Primeur u Zagrebu

Oko 70 istarskih vinara 10. veljače u hotelu Esplanade...

Bečki Würstelstand: Srce ulične kulture koje je osvojilo UNESCO

Ikonični kiosci s kobasicima postali su simbol bečkog duha...

GORAN VRABEC:”Ljuto nije kazna, već pojačivač okusa svakom jelu”

Goran Vrabec, mladi poljoprivrednik i osnivač brenda "Volim ljuto",...