Bitterino – najbolji koktel s Teraninom!

Destilerija Rossi osvojila je zlato, a mi donosimo recept nagrađivanog koktela

U Destileriju Rossi u slikovito istarsko mjesto Bajkini stigla su još dva odličja. Na trećem izdanju Teranino festivala koji se prošlog vikenda održao u Balama, Teranino Rossi okitio se zlatnom medaljom, a titulu najboljeg koktela na bazi teranina ponio je Rossijev iznimni Bitterino.

Izbalansiranim okusima, pitkošću i svježinom zaveo je zahtjevna nepca stručnog žirija, ali i posjetitelje koji su u Bale došli uživati u sve omiljenijem istarskom likeru proizvedenom od terana, poznate autohtone istarske sorte grožđa.

Izbalansiranim okusima, pitkošću i svježinom zaveo je zahtjevna nepca stručnog žirija, ali i posjetitelje koji su u Bale došli uživati u sve omiljenijem istarskom likeru proizvedenom od terana, poznate autohtone istarske sorte grožđa.

Recept za pobjednički Bitterino potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend ambasador u Destileriji Rossi.

“Bitterino je kreiran kako bismo pokazali da Teranino Rossi u kombinaciji s pomno biranim sastojcima može dati lagane, osvježavajuće koktele, koji se mogu poslužiti i kao aperitivi. Bitterino je zamišljen kao “Low and No” koktel s minimalnim postotkom alkohola pa se može piti u bilo koje doba dana i idealan je za topliji dio godine. Teranino Rossi proizveden od vrhunskog istarskog terana, obogaćen maceracijom šumskog voća i biranim začinima, daje mu voćnost i sočnost popraćenu s gustom i lijepom teksturom. Za citrusni profil dodajemo sok od limete, za kompleksnu i finu strukturu bezalkoholno vino od mošta s jabučnim kiselinama i dodatkom aromatičnog bilja, a ugodnu blagu gorčinu i svježinu zaokružuje lemon tonic”, ističe autor Bitterina koji će sigurno postati ljetni hit u Bajkinima na terasi Destilerije Rossi s koje puca prekrasan pogled na istarske pejzaže. Preporuka za hedonistički proljetni izlet.

Ako ne možete dočekati putovanje u Bajkine u blizini Vižinade, Filip Sarilar otkrio je sastojke laganog, zavodljivog i aromatičnog Bitterina pa u okusima Istre možete uživati kad god poželite.

Recept za Bitterino
40 ml Teranina Rossi
10 ml vina aromatizzato
10 ml soka od limete

Dovršiti tonikom s okusom limuna, ukrasiti jagodama i servirati u vinskoj čaši ili u okrugloj čaši za pjenušce. Idealan za proljetne i ljetne večeri. Uživajte!

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Nikola Tesla pozdravlja posjetitelje Ličko-senjske županije kroz 17 digitalnih lokacija

Digitalni projekt povodom 169 godina od Teslinog rođenja Ličko-senjska županija...

Najboljim hrvatskim restoranima svečano uručena MICHELIN priznanja za 2025. godinu

U utorak, 8. srpnja 2025., na tvrđavi sv. Ivana...

Hyatt otvorio novi kongresni centar u Zadru s pogledom na more

Zadar je dobio novu atrakciju u svijetu poslovnog turizma...

Zagrebačka županija ponovno među Michelinovim zvijezdama

Uspjeh na svečanoj dodjeli u Šibeniku Michelin 2025. - Na...