RougeMarin vam omogućuje da okusite “Rim Tim Tagi Dim”

Baby Lasagna dobio baš slatku podršku za Eurosong

Euforija uoči Eurosonga i Baby Lasagne ne prestaje. Zagrebačkog ugostitelja Marina Medaka, chefa RougeMarina, pjesma “Rim Tim Tagi Dim” toliko je oduševila da je napravio “slatku varijantu pjesme”, koji svojim okusima neodoljivo podsjeća na pjesmu. Desert je posvećen Baby Lasagni, našem predstavniku koji danas nastupa u prvoj polufinalnoj večeri predstavljajući Hrvatsku na Eurosongu.

Na prvi pogled vrlo nespojiva i neobična kombinacija jagoda, čipsa od kakaa, paprenjaka, slane karamele, slatkog vrhnja i svijeta soli uz „šmek“ mliječne čokolade sljubila se u neodoljiv okus, koji već dobiva prve pohvale.

“Inspiracija kod kreiranja ovog deserta, definitivno je kontrast, koji se provlači kroz cijelu pjesmu, a isto tako “prožima” okuse mog novog deserta Rim Tim. Jagode označavaju selo, a mliječna čokolada označava grad. Simbol Lasagnine kravice je tučeno vrhnje, a tu su i neki neobični, eklektični okusi, koji se obično ne nalaze u slatkim desertima, paprenjak i sol. Kontrast u pjesmi, koji je jako snažan, želio sam pretočiti u isto takve, kontrastne okuse. Na primjer, ti paprenjaci pa sol na karameli, koja označava hrvatsko more i okusi gorkog čipsa od kakaa sa slatkim tučenim vrhnjem, kad to pojedete, kao aftertaste ćete osjetiti mliječnu čokoladu s nježnom slatkoćom jagoda – genijalni okusi za genijalnu pjesmu! “ objasnio je chef Marin Medak.

Pozivamo vas da otkrijete slatku varijantu pjesme, a Medak je obećao, ako Marko pobijedi, zauvijek zadržati desert u ponudi.


Rim Tim se može kušati u RougeMarin Citiju u Petrinjskoj 2 i u RougeMarin bistrou u Folnegovićevoj 10.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Grand Park Hotel Rovinj među 50 najboljih hotela svijeta

Rovinj, 31. listopada 2025. – Grand Park Hotel Rovinj,...

NOVOTEL STIGAO U HRVATSKU: PRVI HOTEL ACCOROVOG POZNATOG BRENDA OTVOREN U ZAGREBU

Zagreb, 30. listopada 2025. – Hrvatska je dobila svoj...

ZGrappa 2025: Treće izdanje međunarodnog festivala rakija, likera i finih pića

Kad Zagreb zamiriše na šljive, dunje i marelice –...

Bruno Vokal ponovno u NOEL-u: Novi jelovnik i novo poglavlje

Na samom kraju godine NOEL, prvi zagrebački restoran s...