Na samom kraju godine NOEL, prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, završava godinu velikom promjenom. Chef Bruno Vokal vraća se „kući“ i preuzima kuhinju NOEL-a, motiviraniji no ikad. Restoran na adresi Popa Dukljanina 1 već od 14. studenog predstavlja novi jelovnik kojim se pomiču granice kreativne gastronomije.
Povratak chefa koji je oblikovao identitet NOEL-a
Kad je 2019. godine preuzeo kuhinju NOEL-a, Bruno Vokal bio je jedan od najtalentiranijih mladih kuhara u Hrvatskoj. Danas, s bogatim međunarodnim iskustvom i nizom priznanja, vraća se kako bi obnovio stari sjaj ovog popularnog zagrebačkog restorana.
Njegova filozofija kuhanja temelji se na kreativnoj slobodi i eleganciji prirode, što se vidi u jelima koja spajaju tradiciju i suvremene tehnike. Novi jelovnik, koji donosi spoj pažljivo odabranih sastojaka i inovativnih recepata, namijenjen je najzahtjevnijim gurmanima.

Vizija budućnosti: suradnja, edukacija i održivost
„Budućnost koju želim dostići u NOEL-u jest mnogobrojna suradnja s mikro gospodarstvima kao i naša osobna proizvodnja namirnica kojom ćemo dobiti još bolju kontrolu proizvoda. U našoj modernoj ideji ne želimo biti ograničeni samo na određene goste, već želimo dati iskustvo svima koji to požele kroz nove modele rada. Zalaga ćemo se za napredak mladih generacija kroz edukacijske programe, partnerstva i prijateljstva stečena kroz godine karijere. Vjerujem da nas čeka uzbudljivi i progresivan NOEL, ali provođen kroz novi idealizam i materiju. Veselim se svakoj osobi, gostu, prijatelju – kreće uzbudljivo poglavlje“, ističe chef Bruno Vokal.
Novo poglavlje zagrebačke fine dining scene
Energičan, ambiciozan i inovativan, Bruno Vokal već je jednom promijenio karakter Noelove kuhinje. Njegov prepoznatljiv potpis, o kojem se još uvijek priča među gastronomskim krugovima, vraća se s novim idejama i suvremenim pristupom. Fokusirajući se na istraživanje različitih kulinarskih tradicija i kombiniranje njihovih elemenata, Vokal najavljuje sezonu vrhunskih okusa i jedno od najuzbudljivijih razdoblja za zagrebačku gastronomsku scenu.
