“Mocha Mousse” je Pantone boja 2025. godine

Čokoladno smeđa nijansa nije samo ugodna za oči, već je i odlična inspiracija za nove deserte

Još jedna godina, druga boja – barem prema Institutu za boje Pantone koji je 5. prosinca 2024. predstavio ovogodišnju boju godine. Nakon živopisnih “Peach Fuzz” i “Viva Magenta” u posljednje dvije godine, ova će godina biti dominantna toplim, zemljanim tonom koji podsjeća na kavu i čokoladu. Prema Institutu za boje, ova obitelj smeđih tonova ne predstavlja samo “skromnost” i “prizemljenost”, već se također može istaknuti suptilnim, ali briljantnim nijansama. Iz tog razloga, smeđa je savršena boja za nadolazeću godinu.

Uz novu boju godine, Pantone je predstavio i pet paleta Boja godine 2025., od kojih svaka sadrži sedam komplementarnih boja, dizajniranih da predstave Mocha Mousse u najboljem mogućem svjetlu. HORECA Pro, koji nije odbacio trend, krenuo je u potragu za savršenim receptom za mocha mousse.

Mocha mousse nije samo desert – to je doživljaj. Poput ovogodišnje Pantone boje, koja simbolizira toplinu, jednostavnost i eleganciju, i ovaj desert donosi savršenu harmoniju okusa. Pripremite ga za posebne prilike ili si priuštite slatki trenutak uživanja.

Recept:

• SASTOJCI
200 g tamne čokolade (najmanje 70 % kakaa)
2 jaja
250 ml slatkog vrhnja
2 žlice instant kave ili espressa
2 žličice šećera u prahu
Prstohvat soli
Kakao u prahu za posipanje

• PRIPREMA

  1. Priprema čokolade: Razlomite čokoladu na manje komade i otopite je na pari. Dodajte instant kavu ili espresso i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi.
  2. Priprema jaja: Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke umiješajte u otopljenu čokoladu s kavom. Smjesa treba biti glatka.
  3. Miksanje vrhnja: Istucite slatko vrhnje zajedno sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrsti šlag.
  4. Miksanje bjelanjaka: Istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
  5. Spajanje smjese: Prvo nježno umiješajte tučeno vrhnje u smjesu s čokoladom. Zatim pažljivo dodajte snijeg od bjelanjaka i sve lagano promiješajte dok ne postane homogeno.
  6. Hlađenje: Mousse rasporedite u zdjelice ili čaše i stavite u hladnjak najmanje 2 sata kako bi se stvrdnuo.
  7. Posluživanje: Po vrhu pospite kakao u prahu za elegantan završni dodir. Po želji ukrasite zrnima kave ili dodatnim šlagom.

Uživajte u ovom sofisticiranom desertu!

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Valamar ostvaruje rast poslovanja u skladu sa strateškim ciljevima

Poreč, 23. listopada 2025. – Prema objavljenim rezultatima za...

Raise the Bar Youth: Program koji učenicima otvara vrata uspješne karijere u turizmu i ugostiteljstvu

Zagreb, 21. listopada 2025. – Sve srednje turističke i...

Splitski restoran Mokosh među najboljim svjetskim projektima dizajna interijera

Veliko priznanje hrvatskom dizajnu Restoran Mokosh iz Splita uvršten je...

Šibenik domaćin ključnog skupa stručnjaka kamping industrije

Šibenik će od 27. do 29. listopada biti središte...