Savršeni kokteli za blagdanske trenutke: Recepti koje možete pripremiti kod kuće

Unesite dašak profesionalizma u svoje kućne zabave uz recepte iskusnih barmena i oduševite obitelj i prijatelje vrhunskim koktelima

Kraj godine vrijeme je koje provodimo s obitelji i prijateljima, bilo da smo u izlascima ili smo na brojnim kućnim tulumima. Ako ste jedni od onih koji vole okupljati ekipu doma i pripremati kreativne koktele, imamo nekoliko ideja kako biste mogli dovesti svoj tulum na novu razinu. Iskusni barmeni Roman Rabik i Ante Luka Presečan iz Alce Zagreb donose vam 4 recepta za koktele koji će oduševiti i najzahtjevnije članove vaše obitelji i prijatelja. Uz tek malo truda i pripreme, ovi kokteli u kojima je glavni sastojak biljni liker Barun bit će prava zvijezda ovih blagdana.

“Za pripremu koktela najvažniji su vrhunski sastojci i malo kreativnosti. U ovom slučaju, Barun biljni liker ima sve što je potrebno za kvalitetan koktel: dokazana kvaliteta, bez umjetnih bojila i okusa te privlačne arome anisa, komorača i pelina, koje se sjajno nadopunjuju s drugim sastojcima i začinima”, kaže Roman Rabik.

A ako želite provjeriti kako to rade profesionalci, kokteli s Barunom čekaju vas u Zvečka baru na Europskom trgu u sklopu Adventa u Zagrebu sve do 7. siječnja.  

Bronhi
40 ml Barun
10 ml Absinthe
15 ml sok limete
100 ml tonik
Ukras: Lime coin

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti “novčićem” od korice limete.

Jaffa
30 ml Aquavit
20 g drobljenih kakao zrna (nibs)
20 ml Barun
20 ml sok limete
Tonik top up
Ukras: kora naranče i/ili Jaffa keks

Ubaciti 20 grama drobljenih kakao zrna (nibs) u bocu Baruna te ostaviti 24 sata.
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti koricom naranče i Jaffa keksom.

Vragec
20 ml Arette Reposado tekila
20 ml Barun
30 ml Zvečevo Borovnica
15 ml limun
100 ml ginger beer
Ukras: borovnica ili menta

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti buketićem mente i /ili nekoliko borovnica.

Medenjak
30 ml Barun
20 ml Medica
15 ml limun
100 ml Double dutch Ginger Ale
Ukras: medenjak

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti medenjakom.

Podijeli

Newsletter

Aktualno

Slični članci
POVEZANO

Valamar ostvaruje rast poslovanja u skladu sa strateškim ciljevima

Poreč, 23. listopada 2025. – Prema objavljenim rezultatima za...

Raise the Bar Youth: Program koji učenicima otvara vrata uspješne karijere u turizmu i ugostiteljstvu

Zagreb, 21. listopada 2025. – Sve srednje turističke i...

Splitski restoran Mokosh među najboljim svjetskim projektima dizajna interijera

Veliko priznanje hrvatskom dizajnu Restoran Mokosh iz Splita uvršten je...

Šibenik domaćin ključnog skupa stručnjaka kamping industrije

Šibenik će od 27. do 29. listopada biti središte...